Bilim insanları araştırdı: Zombi salgını gerçek olabilir mi?

Araştırmacılar Walking Dead dizisinde yayılan virüsü mercek altına almışlar ve olası bir zombi saldırısını gözden geçirmişler.

The Walking Dead dizisini herkes bilir. Dizide insanları zombiye dönüştüren bir virüsten bahsedilir. Argonne Ulusal Laboratuvarı'nda araştırmalar yapan bilim insanları dizide bahsedilen bu virüsü mercek altına almışlar ve ne kadar hızlı yayıldığını araştırmışlar.

Bilim insanlarının asıl amacı ebola ve diğer virüslerin yayılma hızını ön görmekti. Biraz da eğlenmek isteyen araştırmacılar zombi salgınının Chicago şehrini nasıl ve ne kadar hızlı bir şekilde fethettiğini canlandıran bir simülasyon geliştirdiler. Simülasyonda 60 gün içinde 2 milyon insan zombiye dönüşüyor. Bu sayede gerçek hastalıkların simülasyonları yürütüldüğünde hataları ve farklı etkenleri görebilmek için testi defalarca tekrarlıyorlar.

Ekibin başındaki isim Chick Macal konuyla ilgili; böyle bir saldırı olsa bile durdurmak için bir kaç karantina tekniği olduğunu söyledi ve simülasyondaki gibi milyonlarca kişinin zombiye dönüşmeyeceğini belirtti. Gerçekten bir zombi salgını olacağından değil ancak gerçek bir virüs salgını olduğunda can kaybının minimum sayıda olacağı açıklaması içimizi rahatlattı.






Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >