Bilim Kurulu Üyesi Özlü açıkladı: Asemptomatik vakalar neden arttı

Arşiv
Arşiv

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü koronavirüs vakalarındaki artışla ilgili olarak özellikle toplu taşıma kullanan vatandaşları uyardı. Özlü asemptomatik vakaların artışını ise tarama testlerinin yoğun şekilde yapılmasına bağladı.

İstanbul ve Türkiye'deki artışın sebeplerini sıralayan Prof. Dr. Tevfik Özlü, kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte bütün dünyada vaka artışlarının görüldüğünü söyledi.

Özlü üst üste iki maskeyi aynı anda takan vatandaşları da uyararak "Önemli olan maskeyi kuralına uygun şekilde takmaktır. Kurallara uyularak takılan tek maske de yeterince koruyucudur" dedi.

"Tarama testlerinin artması asemptomatik vakaların ortaya çıkmasına neden oldu"

Asemptomatik vakaların artışıyla ilgili de Hürriyet'e açıklama yapan Özlü, "Salgının ilk zamanlarında sadece belirti gösterenlere test yapıyorduk. Test sayılarımızın artmasıyla tarama testlerinin artmasıyla asemptomatik vakalar daha çok ortaya çıktı" ifadelerini kullandı.

"Hiçbirimiz güvende değiliz"

  • Salgınla mücadelenin hep birlikte verilebileceğinin altını çizen Özlü, “’Bana bir şey olmaz’ demeyin. Herkese olan size de olabilir. Siz de herkes gibisiniz. Hiçbirimiz güvende değiliz. Virüs içimizden birilerinde dolaşmaya devam ettikçe, hepimiz tehdit altında olacağız. Bu kolektif bir mücadele. Birbirimizi uyaralım” şeklinde konuştu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >