Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Kara'dan YKS açıklaması: Bulaş riski çok az

Arşiv
Arşiv

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) yapılması hakkında çıkan tartışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Kara, "Bulaştırıcılığımız birin altına inmiş vaziyette. Böyle bir ortamda bulaş riskinin çok az olduğunu hatta olmadığını söyleyebiliriz. Sınava girenlerin yaşını düşündüğümüzde böyle bir kaybın olmasını beklemiyoruz" dedi.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Kara, "Rakam hesabı yapılabilir tabi ama çocuklar geleceklerini belirleyeceği bir sınava giriyor. Bizim önceliğimiz onların huzurla sınava girmelerini sağlamak olmalı. Elimizden geldiği kadarıyla Bilim Kurulu'nun da önerileriyle çocukların en rahat ve en güvenilir şekilde sınava girmeleri sağlanmaya çalışıyor. Ben böyle rakam kayıp konuşulmasının çok doğru olmadığını düşünüyorum" dedi.

Prof. Dr. Ateş Kara
Prof. Dr. Ateş Kara

"Bulaştırıcılığımız birin altına inmiş vaziyette"

  • "Çocuklardan tek isteğim sınava konsantre olsunlar, rahat olsunlar"diyen Prof. Dr. Kara, "Birkaç gerçek nokta var onların da altını çizelim. Bizim açıkladığımız bilimsel gerçekler var. Sayın Bakan'ın açıklamaları var. Türkiye'de yapılan testlere göre PSR'ın pozitif çıktığı sayı binde bire tekabül ediyor. Bulaştırıcılığımız birin altına inmiş vaziyette. Böyle bir ortamda bulaş riskinin çok az olduğunu hatta olmadığını söyleyebiliriz. Sınava girenlerin yaşını düşündüğümüzde böyle bir kaybın olmasını beklemiyoruz" ifadelerini kullandı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >