Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü yerli otomobil konusunda yanlış anlaşıldığını aktardı

Sanayi Bakanı Özlü, yerli otomobil projesiyle ilgili olarak "Burada bir yanlış anlamayı düzeltmek istiyorum. Bizim amacımız yerli otomobil üretmekten ziyade, bir otomobil markası oluşturmaktır" dedi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, bakanlığın 2017 yılı bütçesine ilişkin sunum yaptı.

Yerli marka elektrikli otomobil projesine değinen Özlü, "Burada bir yanlış anlamayı düzeltmek istiyorum. Bizim amacımız yerli otomobil üretmekten ziyade, bir otomobil markası oluşturmaktır. Yerli imkanlarla bir otomobil üretmek çok zor bir mesele değildir. Zaten birçok firma, tasarımı ve teknolojisi Türkiye'de geliştirilen, üretimi burada yapılan modeller geliştiriyor. Biz zor olana talibiz. Sadece Türkiye'de değil dünyada da tutacak bir otomobil markası oluşturmayı hedefliyoruz. Bu projeyle ilgili iş modelini oluşturmak, idari ve teknik şartnameleri hazırlamak için çalışmalarımız devam ediyor" değerlendirmesinde bulundu.

Gelecek dönemde öncelik verecekleri bazı çalışmalar hakkında da bilgi veren Bakan Özlü, TÜBİTAK'ı yeniden yapılandıracaklarını, kurumu iş yapan değil, iş yaptıran, özel sektör ile rekabet eden değil, özel sektöre rehberlik eder haline dönüştüreceklerini anlattı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >