Bilim Seyyahları'ndan yeni rota: Balkanlar

Bilim Seyyahları festivali tamamlandı. Şimdi yeni rota Balkanlar.
Bilim Seyyahları festivali tamamlandı. Şimdi yeni rota Balkanlar.

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin yürüttüğü 'Bilim Seyyahları' projesi tamamlandı. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği program, 27-29 Eylül 2018 tarihlerinde Maltepe Orhangazi Şehir Parkı'nda düzenlendi. Bilim Seyyahları'nın bir sonraki rotası ise Yunanistan ve Bulgaristan oldu.

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yürüttüğü İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Zemin İstanbul ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklık yaptığı, TÜBİTAK tarafından 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme programı kapsamında desteklenen “Bilim Seyyahları” projesi tamamlandı.

Bilim Seyyahları projesinin kapanışına TBMM Başkanvekili Mustafa Şentop ve MEB Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz katıldı.
Bilim Seyyahları projesinin kapanışına TBMM Başkanvekili Mustafa Şentop ve MEB Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz katıldı.

Maltepe Orhangazi Şehir Parkında 27-29 Eylül 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen etkinler, öğrenciler tarafından yoğun ilgi görürken binlerce lise ve ilköğretim öğrencisi bilimin eğlenceli dünyasıyla tanıştı.

Vatandaşlar da katıldı

Festival son gününde ise şehir sakinlerini ağırladı. Birçok vatandaş aileleriyle katılım sağladı.

Bilim Seyyahları Projesi kapsamında, öğrenciler fizik atölyesinde; Einstein’ın zihin dünyasından, ışığın gizemli davranışlarına, manyetik alan kavramından maddenin plazma haline kadar birçok konuyla ilgili bilgi edindi.

Festivale katılanlar toplu fotoğraf çektirdiler.
Festivale katılanlar toplu fotoğraf çektirdiler.
  • Kimya atölyesinde, farklı maddelerin bir araya gelerek ilginç tepkimelerin meydana geldiğine şahitlik ederken, robot atölyesinde ise makinalara nasıl hükmedebileceklerini uygulayarak öğrendiler. Biyoloji atölyesinde mikroorganizmaların şaşırtıcı dünyasına yolculuk yaparken, Matematik atölyesinde sayılarla küskünlüklerini unutup onlarla eğlemenin yolunu buldular.

"Gelecek adına ümitliyiz"

Bilim Seyyahları projesinin kapanışına TBMM Başkanvekili Mustafa Şentop ve MEB Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz katıldı. Stantları tek tek ziyaret eden Şentop ve Yılmaz öğrenciler, öğretmenler ve misafirlerle sohbet etti. Yılmaz'ın yaptığı kapanış konuşmasında, Türkiye’yi gezdiğini Anadolu İmam Hatip Liselerinde olan güzellikleri yerinde gördüğünü gelecek adına ümitli olduğunu ifade etti. Anadolu İmam Hatip Liselerinde Fen ve Sosyal Bilimler projesinin önemine dikkat çeken Yılmaz, Bilim Seyyahları projesi nedeniyle destekçilere, idarecilere, öğretmenlere ve öğrencilere tebriklerini iletti.

Öğrenciler festival boyunca ilginç gösterilere imza attılar.
Öğrenciler festival boyunca ilginç gösterilere imza attılar.

Bilim Seyyahları Yeni Rotası Bulgaristan ve Yunanistan

2015 yılında yola çıkan Bilim Seyyahları sekiz (8) farklı ülkede bilim şenliğine imza atmış. Bilim Seyyahlarının şimdiki güzergahı ise Bulgaristan ve Yunanistan olacak.

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi, Bulgaristan ve Yunanistan’da işbirliğinde olduğu okullardan 30 öğrenci ve 4 öğretmeni İstanbul’a getirdi. Bir hafta boyunca Kartal AİHL’nin laboratuvarlarında eğitimler alan, İstanbul’u gezen öğretmenler ve öğrenciler üç gün boyunca da Bilim Seyyahları projesini içerisinde yer aldılar.

Bilim Seyyahları festivaline yabancı öğrenciler de büyük ilgi gösterdi.
Bilim Seyyahları festivaline yabancı öğrenciler de büyük ilgi gösterdi.
  • Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin Bilim Seyyahları Balkanlar-2 projesi Kültür ve Turizm Bakanlığı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından desteklenmektedir. 2018 Ekim ayı içerisinde Bulgaristan ve Yunanistan’da uygulanması için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >