Bilimin bugüne kadar açıklayamadığı 7 tuhaf durum

Yakında diğer gezegenlerde koloniler kurulacak, uzaya tatile gidilebilecek ancak bilimin hala açıklayamadığı o kadar ilginç durumlar var ki görünce siz de şaşıracaksınız.

Sürekli insanlığın bilim ve teknolojide çok ilerlediği söyleniyor. Evet ilerledi ancak 1500'lü yıllara göre çok ilerledi. Hala yeryüzünün tamamı keşfedilemedi, hala birçok basit durumun sırrı çözülemedi. Örneğin; hala kanserin tedavisi yok, piramitler, bermuda şeytan üçgeni gibi yerlerin gizemi çözülemedi vs. İnsanlık Mars'a yerleşmek üzereyken hala gizemi çözülemeyen 8 durumu ele aldık:

Domates
Bilim insanlarının kafası domatesler konusunda çok karışık. Çünkü domatesler insanlardan daha fazla gene sahipler. Domatesin hiçbir meyveye benzemeyen bu yapısının nasıl ve neden oluştuğuna dair gizem çözülebilmiş değil.
Domates Bilim insanlarının kafası domatesler konusunda çok karışık. Çünkü domatesler insanlardan daha fazla gene sahipler. Domatesin hiçbir meyveye benzemeyen bu yapısının nasıl ve neden oluştuğuna dair gizem çözülebilmiş değil.
Hıçkırık
Hıçkırık da bilim insanlarının açıklama getirmekte zorlandığı bir durum. Hızlı yeme içme anlarında görülen hıçkırığın diyaframın hızlı soluması sonucu oluştuğuna inanılıyor. Ancak kanıtlanmış hiçbir bilimsel teori yok.
Hıçkırık Hıçkırık da bilim insanlarının açıklama getirmekte zorlandığı bir durum. Hızlı yeme içme anlarında görülen hıçkırığın diyaframın hızlı soluması sonucu oluştuğuna inanılıyor. Ancak kanıtlanmış hiçbir bilimsel teori yok.
Ağlamak
Ağlamayan insan yoktur herhalde, herkes ağlar. Peki neden ağlarız? Buna verilmiş bilimsel bir cevap yok.
Ağlamak Ağlamayan insan yoktur herhalde, herkes ağlar. Peki neden ağlarız? Buna verilmiş bilimsel bir cevap yok.
Mavi gözler
Hekes doğduğunda mavi gözlere sahipti. Ancak geçen zaman için gözlerin rengi değişiyor. Peki neden? Bilim insanlarının bu duruma da bir cevabı yok. Sadece melanin pigmenti ile ilgili dolduğunu düşünüyorlar.
Mavi gözler Hekes doğduğunda mavi gözlere sahipti. Ancak geçen zaman için gözlerin rengi değişiyor. Peki neden? Bilim insanlarının bu duruma da bir cevabı yok. Sadece melanin pigmenti ile ilgili dolduğunu düşünüyorlar.
Fıstık alerjisi
Ülkemizde pek görülmese de Avrupa ve Amerika kıtalarında oldukça görülüyor. Fıstık alerjisi üzerinde bilim insanları araştırmalarını sürdürüyor ancak henüz bir açıklama getirebilmiş değiller.
Fıstık alerjisi Ülkemizde pek görülmese de Avrupa ve Amerika kıtalarında oldukça görülüyor. Fıstık alerjisi üzerinde bilim insanları araştırmalarını sürdürüyor ancak henüz bir açıklama getirebilmiş değiller.
Magnetoception
Hayvanların insanların sahip olmadığı manyetik alanları hissetme özelliğine sahip olduğunu biliyor muydunuz? Buna 'magnetoception' deniyor. Örneğin güvercinlerin gagalarında mıknatıs özelliği var. Bilim insanları bu konuda teoriler ürettilerse de henüz hiçbiri kanıtlanamadı.
Magnetoception Hayvanların insanların sahip olmadığı manyetik alanları hissetme özelliğine sahip olduğunu biliyor muydunuz? Buna 'magnetoception' deniyor. Örneğin güvercinlerin gagalarında mıknatıs özelliği var. Bilim insanları bu konuda teoriler ürettilerse de henüz hiçbiri kanıtlanamadı.
Gülmek
İnsanın her gün yaptığı en temel davranışlarından biri gülmektir. Ancak nedeni bilinmiyor. Bazı psikologlar gülmeyi hayvanlardan öğrendiğimizi iddia ediyorlar.
Gülmek İnsanın her gün yaptığı en temel davranışlarından biri gülmektir. Ancak nedeni bilinmiyor. Bazı psikologlar gülmeyi hayvanlardan öğrendiğimizi iddia ediyorlar.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >