Bilinçsizce steroid kullanımı hayatını kararttı

Bilinçsizce kullanılan steroid, ölümle dahi sonuçlanma riski taşıyor.
Bilinçsizce kullanılan steroid, ölümle dahi sonuçlanma riski taşıyor.

Profesyonel sporcu Daniel Marquis'in hayatı, bilinçsiz steroid kullanımı sebebiyle kabus oldu. Eti çürümeye başlayan Marquis, sosyal medyada başlattığı kampanya ile tedavisi için gerekli olan 30 bin doları toplamaya çalışıyor.

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde yaşayan ve vücut geliştirme sporu ile uğraşan 28 yaşındaki Daniel Marquis, steroid kullanımı sebebiyle ciddi bir enfeksiyon kaptı.

Vücut geliştirme sporcusu Daniel Marquis'in, steroid kullanımı yüzünden eti çürüdü.
Vücut geliştirme sporcusu Daniel Marquis'in, steroid kullanımı yüzünden eti çürüdü.

Eti çürümeye başladı!

Eti çürümeye başlayan Daniel, ameliyat olmak için Kolombiya'nın yolunu tuttu; fakat 10 bin dolarlık ameliyat dikişlerin patlaması, sağlığını yeniden kaybetmesine neden oldu. Parası biten Daniel, Kolombiya'da hastanede mahsur kaldı.

  • Sporcu genç tedavi masrafları sebebiyle gerekli 30 bin doları toplamak için yardım kampanyası başlattı. Yardım kampanyası kapsamında şu ana kadar 15 bin dolar bağış yapıldı.

Tek hayali, yeniden sağlığına kavuşmak

Daniel şimdi mahsur kaldığı hastanede tedavi masrafları için gereken 30 bin doların bir an önce toplamayı ve eski sağlığına tekrar kavuşmayı hayal ediyor.

Bilinçsizce steroid kullanımı, Daniel Marquis'in hayatını kabusa çevirdi.

Steroid nedir, kullanım alanları nerelerdir?
Vücut geliştirme ile ilgilenen çoğu kişilerin çoğu zaman kullandığı ve hızlı kas gelişimi için tercih edilen steroidler, kimi zaman ölümcül riskler taşıyor. Steroidler, aslında çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılan bir ilaç sınıfına verilen isimdir ya da kanser sonrası kas kaybını tedavi etmek amacıyla kullanılır. Ciddi tıbbi sorunların yanı sıra, steroidler metabolizmanın düzenlenmesi, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi, kas ve kemik kütlesinin arttırılması gibi çeşitli tıbbi amaçlar için de tercih edilebilmektedirler. Ancak; durum ne olursa olsun, bir uzmana danışmadan kullanmak ölümcül vakalarla sonuçlanabilir.
Steroid nedir, kullanım alanları nerelerdir? Vücut geliştirme ile ilgilenen çoğu kişilerin çoğu zaman kullandığı ve hızlı kas gelişimi için tercih edilen steroidler, kimi zaman ölümcül riskler taşıyor. Steroidler, aslında çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılan bir ilaç sınıfına verilen isimdir ya da kanser sonrası kas kaybını tedavi etmek amacıyla kullanılır. Ciddi tıbbi sorunların yanı sıra, steroidler metabolizmanın düzenlenmesi, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi, kas ve kemik kütlesinin arttırılması gibi çeşitli tıbbi amaçlar için de tercih edilebilmektedirler. Ancak; durum ne olursa olsun, bir uzmana danışmadan kullanmak ölümcül vakalarla sonuçlanabilir.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >