Bilinmeze yolculuk: '51. bölgede neler oluyor?'

51. bölge.

● Tarihin 'en gizemli' konularından biri olarak değerlendirilen 51. bölge meselesi, önce ABD'de sonra da dünyada 'yeni gündem' haline gelmeyi başardı.

● 51. bölgede ABD'nin uzay çalışmalarına dair sırlar olduğu iddiası birçok insanı hem merak hem de telaşa sürükledi.

● Aylar öncesinden planlanan '51. bölge baskını' ortaya enteresan görüntüler çıkardı. Çok sayıda ABD vatandaşı, ilginç kostüm ve danslarla 51. bölgeye baskın düzenledi.

51. bölge, ziyarete kapalı olmasına karşın söylentiler ve merak konusunda 'bir dünya markasına' dönüşmüş durumda. 51. bölgeye dair çok sayıda söylenti ve iddia, bölgeyi tarihin en gizemli noktalarından biri yapmaya yetti. 51. bölge için dillendirilen iddiaların büyük bir bölümü 'komplo teorisi' olarak nitelendirilirken bir kısmı da halk nezdinde karşılık bularak güçlenmeyi başardı. 1947 yılında Roswell'e düştüğü iddia edilen UFO'dan elde edilen son teknolojilerin geliştirildiği söylentisi bile 51. bölgenin ne kadar karmaşık bir yapıya sahip olduğunu ispatlar nitelikte.

51. bölge, otomobil camlarına dahi yansımış durumda.
51. bölge, otomobil camlarına dahi yansımış durumda.

51. bölge için ortaya atılan iddialar arasında bölgede güdümlü füze bulunduğu, kızılötesi ışınlarla hareket sağlandığı gibi güçlü yorumlar da bulunuyor. 51. bölge uzay ve bilinmezlik ile insanları kendine bağlamayı başarırken son dönemde ortaya çıkan merak, farklı hamleleri de beraberinde getirdi. Çok sayıda insan, 51. bölgede ne olduğunu öğrenmek amacıyla 'baskın' düzenlemeye karar verdi. Birkaç ay önce yalnızca bir şaka olarak Facebook üzerinden oluşturulan etkinlik, kısa sürede milyonlar tarafından duyulmuş ve 2 milyondan fazla insan etkinliğe katılacağını söylemişti.

51. bölge baskınına enteresan kıyafet ve danslarla katılan insan sayısı hızla arttı.
51. bölge baskınına enteresan kıyafet ve danslarla katılan insan sayısı hızla arttı.

Aylar öncesinden dillendirilen baskının başlamasıyla ortaya ilginç görüntüler çıktı. Bir şaka olarak ortaya atılan etkinliği ciddiye alanlar ya da hayatında bir aksiyon yaşamak isteyenler, bugün ABD’nin Nevada eyaletinde bulunan 51. Bölge’nin yakınlarında toplandılar. Hükümetin bile yaptığı uyarıları ciddiye almaksızın 51. Bölge’deki 'deneylere maruz kalan uzaylıları kurtarmak' isteyen onca insan, elinde tabelalarıyla ve özellikle 'Naruto koşuşu' yetenekleriyle eylemlerine başladılar.

'Burası dünya dışı teknolojilere ev sahipliği yapıyor!'

ABD askeri birliklerinden yapılan uyarılara rağmen 100-200 kişi, 51.bölge kapsının dışında toplandı. Yaklaşık 2.000 kişi ise çevredeki kasabalara gitti. İnsanlar, etkinliğe tuhaf kostümlerle, şişme uzaylılarla ve çeşitli yazılar yazan dövizlerle katıldı. Bir UFO tutkunu, ABD hükümeti arkadaş canlısı uzaylı ET’yi serbest bırakmaya çağırdı. Birçok kişinin bildiği gibi 51.bölge, üst düzeyde korunan bir ABD Hava Kuvvetleri Üssü. Komplo teorisyenleri ise buranın dünya dışı teknolojilere ev sahipliği yaptığını, uzaylı kalıntılarının burada tutulduğunu söylüyor.

Yaşanan bu ufak baskında ise herhangi bir ölümlü olay ya da yaralanma meydana gelmedi. Lincoln İlçesi şerifi Kerry Lee, gelen topluluğun zararsız olduğunu dile getirdi.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >