Bill Gates, aşı karşıtı kişiler tarafından 'koronavirüsü yaymakla' suçlanıyor

Bill Gates
Bill Gates

Medya istihbarat şirketi Zignal Labs, koronavirüsün Bill Gates nedeniyle yayıldığını iddia ediyor.

Aşı bulunma sürecine ilişkin önemli çalışmalar yapan Gates, aşı karşıtı kişiler tarafından da sert bir dille eleştiriliyor.

The New York Times başta olmak üzere birçok uluslararası yayın, Bill Gates ve koronavirüs arasındaki ilişkiyi 'irdeler nitelikte' haber ve makaleler yayınlıyor. Burada Gates'in sık aralıklarla kamera karşısına geçip koronavirüs hakkındakonuşmasının etkisi büyük. Üstelik yıllar önce yaptığı bir konuşmada salgın hastalıklar konusundaki açıklamalarının da bugünkü iddialar arasında payı büyük.

Salgın hastalıklar üzerine önemli çalışmalar yapan Bill Gates, koronavirüs konusunda da açıklamalarına devam ediyor. Bill ve Melinda Gates çifti, yıllar evvel kurdukları Gates Vakfı ile koronavirüs vakasına ilişkin çalışmalar yapıyor. Gates, haftalar önce Reddit hesabında COVID-19 hakkında birçok farklı meslek grubunda çalışan kişilerden gelen soruları yanıtladı ve önemli bilgiler paylaştı.

New York Times ve Zignal Labs'e göre Bill Gates, koronavirüs nedeniyle aşı karşıtları tarafından hedef alınıyor. Bill Gates'in paylaştığı hemen her fotoğraf ve gönderi altına aşıyla alakalı karamsar açıklamalar yapan kitle, koronavirüsün Gates tarafındanyayıldığını iddiaediyor.

Salgın 2021'in sonbahar aylarında tamamen biter.

Bill Gates'ten konuyla alakalı herhangi bir açıklaam yok. Ancak son açıklamasında koronavirüsün biteceği tarihi de vermesi nedeniyle Gates karşısındaki kitle önemli oranda artıyor. MicrosoftKurucusu, salgının 2021'in sonbahar aylarında biteceğini belirterek özellikle tarih veriyor.

Bill Gates, yıllar önce yaptığı açıklamalarda bugünleri işaret eden cümleler kuruyor. Ortaya çıkan iddiaların temelini de bu videolar oluşturuyor.
Bill Gates, yıllar önce yaptığı açıklamalarda bugünleri işaret eden cümleler kuruyor. Ortaya çıkan iddiaların temelini de bu videolar oluşturuyor.

Bu da Gates'e göre salgının aslında uzunca bir süre daha devam edeceğini gösteriyor. Gates, aşı bulunma sürecinden önce hayatın normalde dönmeyeceğini özellikle belirtiyor.

Hedefler neden Bill Gates'e yöneliyor?

Birçok farklı mecradan yapılan haberlerde Zignal Labs'ın paylaştığı bilgiler yer alıyor. Bunlar arasında ilk sırada Microsoft kurucusunun yıllar önce salgın hastalıklar hakkında söyledikleri de var. Facebook ve YouTube'ta toplamda 16 bin adedi aşan bu tarz videoların ardından açıklama yapan platformlar aslında 'yanlış bilgilerin yayılması' şeklinde özetliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >