Bill Gates bugünkü gelişmeleri 18 sene önceden tahmin etti

Bill Gates 1999 yılında yazdığı Business @ the Speed of Thought isimli kitabında gelecekte yaşanacak teknolojik gelişmelerle ilgili 7 öngörüde bulunmuş. Günümüzde yaşanan gelişmelerle karşılaştırdığımızda Bill Gates’in hiç birinde yanılmadığını görüyoruz.

Fiyat karşılaştırma siteleri
Günümüzde internetten bir şey satın almak istediğimizde öncelikle ürünü hangi sitenin hangi fiyatta sattığını araştırırız. Bill Gates bu sitelerin var olacağını 1999 yılında görmüştü.
Fiyat karşılaştırma siteleri Günümüzde internetten bir şey satın almak istediğimizde öncelikle ürünü hangi sitenin hangi fiyatta sattığını araştırırız. Bill Gates bu sitelerin var olacağını 1999 yılında görmüştü.
Evin internetten takip edilmesi
Google 2014 yılında 555 milyon dolara satın aldığı Dropcam ile bu imkânı kullanıcılarına sağlamıştı. Bill Gates de bu konuda öngörü kabiliyetini bir kez daha kanıtlamış oldu.
Evin internetten takip edilmesi Google 2014 yılında 555 milyon dolara satın aldığı Dropcam ile bu imkânı kullanıcılarına sağlamıştı. Bill Gates de bu konuda öngörü kabiliyetini bir kez daha kanıtlamış oldu.
Sosyal Medya
Bill Gates, gelecek yıllarda insanların internet üzerinden sohbet etmelerini sağlayacak bazı programların ve internet sitelerinin var olacağını da tahmin etmişti. Şu an sosyal medyanın ne kadar güçlü bir platform olduğunu söylememize gerek var mı?
Sosyal Medya Bill Gates, gelecek yıllarda insanların internet üzerinden sohbet etmelerini sağlayacak bazı programların ve internet sitelerinin var olacağını da tahmin etmişti. Şu an sosyal medyanın ne kadar güçlü bir platform olduğunu söylememize gerek var mı?
Spor Forumları
İnsanların maç seyrederken anlık olarak tartışabileceği ve bilgiler paylaşabileceği forumların olacağını da söylemiş Bill Gates. Twitter buna en iyi örnek.
Spor Forumları İnsanların maç seyrederken anlık olarak tartışabileceği ve bilgiler paylaşabileceği forumların olacağını da söylemiş Bill Gates. Twitter buna en iyi örnek.
İnternet ve İş dünyası
Gates, internetin iş dünyası için çok önemli bir unsur olacağını ve işe alımların internet vasıtasıyla gerçekleşeceğini öngörmüştü. Ne kadar haklı olduğunu söylemeye gerek yok herhalde.
İnternet ve İş dünyası Gates, internetin iş dünyası için çok önemli bir unsur olacağını ve işe alımların internet vasıtasıyla gerçekleşeceğini öngörmüştü. Ne kadar haklı olduğunu söylemeye gerek yok herhalde.
Akıllı telefonlar
Bill Gates 1999 yılında bu öngörüsünü kitabında yazdığında dönemin bir numarası tabii ki Nokia idi. Ancak şimdiki gibi akıllı telefon yoktu dünyada. Bill Gates gelecekte telefonlar sayesinde bilgisayarlardan yapabileceğimiz işleri yapabileceğimizi o zamanlar tahmin etmişti.
Akıllı telefonlar Bill Gates 1999 yılında bu öngörüsünü kitabında yazdığında dönemin bir numarası tabii ki Nokia idi. Ancak şimdiki gibi akıllı telefon yoktu dünyada. Bill Gates gelecekte telefonlar sayesinde bilgisayarlardan yapabileceğimiz işleri yapabileceğimizi o zamanlar tahmin etmişti.
Kişisel asistan
İlerleyen yıllarda insanlığa en büyük yardımın teknolojiden geleceğini de bilen Bill Gates kişisel asistanları o günlerden tahmin etmiş.
Kişisel asistan İlerleyen yıllarda insanlığa en büyük yardımın teknolojiden geleceğini de bilen Bill Gates kişisel asistanları o günlerden tahmin etmiş.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >