Bill Gates, Koronavirüs hakkında merak edilenleri yanıtladı

Bill Gates
Bill Gates

Salgın hastalıklar üzerine önemli çalışmalar yapan Bill Gates, Koronavirüs konusunda da sağlık sektörüne hem maddi hem de manevi olarak katkı sağlamaya devam ediyor.

Bill ve Melinda Gates çifti, yıllar evvel kurdukları Gates Vakfı ile Koronavirüs vakasının üstesinden gelinebilmesi için 100 milyon dolarlık bir bağışta bulundu. Üstelik Washington için de ayrıca bir 5 milyon dolarlık bağış söz konusu.

Gates, Reddit hesabında COVID-19 hakkında birçok farklı meslek grubunda çalışan kişilerden gelen soruları yanıtladı ve önemli bilgiler paylaştı.

Çin'in Wuhan kentinden başlayarak dünyanın büyük bir bölümünü tesiri altına alan Koronavirüs, ülkemizde de etkilerini artırmaya devam ediyor. Alınan tüm önlemler, hem vaka hem de ölüm sayısının en aza indirgenmesine odaklanıyor.

Şu anda en öncelikli konu evden dışarı çıkmamak. Yani eğer mümkünse evde çalışmak. nya genelinde milyonlarca kişinin yaptığı gibi Türkiye'de de bu sistem şu anda özellikle bazı meslek grupları için epey aktif kullanılıyor. GZT.com olarak biz de bu süreçte haberleri, infografikleri, özel videoları ve diğer tüm gelişmeleri sizlere evlerimizden aktarıyoruz.

Bill Gates de bu süreçte sağlık personeline ve Koronavirüs ile mücadeleye olabildiğince fazla zaman ayırıyor.
Bill Gates de bu süreçte sağlık personeline ve Koronavirüs ile mücadeleye olabildiğince fazla zaman ayırıyor.

Bill Gates: Evden çalışın!

Elbette evden çalışırken dikkat edilmesi gereken birçok farklı unsur var. Yani aslına bakarsanız 'evden çalışmak', ofiste çalışmaktan çok daha sıkı bir disiplin istiyor. Ancak bu süreçte kendimize ve çevremizdekilere zarar vermemek için 'zorunlu olmadıkça' dışarı çıkmadan, işlerimizi evlerimizde halletmemiz şart.

Dün akşam saatlerinde Twitter hesabından bir paylaşım yapan Bill Gates de 'evden çalışıyor'. Aynı zamanda bu görselle birlikte evden çalışmaya davet ediyor. Ayrıca Gates, şu ana kadar birçok salgın hastalıklarla olduğu gibi Koronavirüs hususunda da özel ekiplerle birlikte çalışıyor.

Bill Gates, COVID-19 ile ilgili merak edilenleri Reddit hesabından yanıtlıyor.

Bill Gates ve eşi Melinda Gates, Gates Vakfı ile yıllardır salgın hastalıklar, temiz suya erişim ya da benzer konularda insanlara yardım ediyor. Gates, Reddit hesabında konudan şöyle bahsediyor:

    Yıllar boyunca grip, Ebola ve şimdi de COVID-19 gibi salgın hastalıkların nasıl başladığı, nasıl önleneceği ve bunlara nasıl yanıt verilebileceği gibi hastalıkları inceleme şansım oldu. Gates Vakfı, dünyadaki COVID-19 problemine yanıt aramak için 100 milyon dolar taahhüt etti. Ayrıca Washington eyaleti için de 5 milyon dolarlık bir ödeme söz konusu.

COVID-19 hakkında insanların merak ettiği çok fazla şey var. Doğal olarak bu süreçte BillGates de bu soruları yanıtlamak istiyor. Gelen sorulardan birkaç tanesini aktarıyoruz:

    SORU: Merhaba Bay Gates,
    Bir eğitimci olarak bu süreçte düşük gelirli öğrencilerin için yapabileceğim şey nedir? Güven verici e-postalar göndermeye çalıştım ama yine de öğrencilerim için endişeliyim.
    CEVAP: Okulların önümüzdeki birkaç ay boyunca kapalı tutulması büyük bir sorun. Birçok öğretmek uzaktan eğitim için inovaktif çözümler buluyor. Ama herkes uzaktan öğretmeye hazır değil. Ancak internet servis sağlayıcıları erişime yardımcı olmak için özel bir program üzerinde çalışıyor. Ne yazık ki düşük gelirli öğrenciler diğerlerine göre bu süreçten daha fazla zarar görecekler. Bu yüzden elimizden gelen her şeyi yapmamız gerekiyor.

Diğer bir soru ve cevap:

    SORU: Bir aşının geliştirilmesi için 18 aylık zaman çizelgesinin kısaltılma şansı var mı?
    CEVAP: Bu harika bir soru. Aşı yapmak için 6'dan fazla farklı çaba var. Bazıları, ispatlanmış RNA adı verilen yeni bir yaklaşım kullanıyor. Bazılarının işe yaramayacağını bilen farklı yaklaşımlar için çok sayıda üretim yapmamız gerekecek. Dünyayı korumak için kelimenin tam anlamıyla milyarlarca aşıya ihtiyacımız olacak. Aşılar, güvenli ve etkili olduklarından emin olmak için test gerektiriyor. Grip gibi bazı aşılar yaşlılar için uygun değil. Aldığımız ilk aşılar sağlık çalışanlarına ve kritik birimlerde görev yapanlara gidecek. Her şey yolunda giderse 18 aydan önce olabilir. Bu konudaki çalışma son sürat devam ediyor.

Bill Gates, bu ve buna benzer birçok soruyu Reddit hesabından yanıtladı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >