BioNTech aşılarının sevkiyatı başladı: İlk uçak Ankara'ya iniş yaptı

Arşiv
Arşiv

Geçtiğimiz günlerde anlaşması yapılan 120 milyon doz BioNTech aşısının ilk sevkiyatını taşıyan uçak Ankara Esenboğa Havaalanına iniş yaptı. Aşılar özel soğutucu TIR'larla, Sağlık Bakanlığı Aşı ve İlaç Deposu'na naklediliyor.

Türkiye anlaşmasını yaptığı koronavirüs aşılarının sevkiyatına başladı. 120 milyon doz Biontech aşısının ilk sevkiyatını taşıyan uçak Ankara Esenboğa Havaalanına iniş yaptı. Aşılar özel soğutucu TIR'larla, Sağlık Bakanlığı Aşı ve İlaç Deposu'na naklediliyor.

Eylül ayı sonuna kadar 120 milyon doz getirilecek

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu toplantısı bitiminde BioNTech kurucu ortağı Prof Uğur Şahin ile ortak bir açıklama yaparak Türkiye ile Pfizer/BioNtech arasında toplam 120 milyon doz aşı için anlaşma yapıldığını duyurmuştu. Toplantıya video konferans yöntemiyle katılan Şahin haziran ayınıN sonuna kadar 30 milyon, eylül ayı sonuna kadar da 90 milyon olmak üzere toplamda 120 milyon doz aşı üreterek Türkiye'ye teslim edeceklerini belirtmişti.

Koca da 15 Haziran itibarıyla 30 milyonluk dozun yarısının gün be gün ne zaman teslim edileceğinin planlandığını söylemişti.

Hedef sonbaharda toplumsal bağışıklığı sağlamak

BioNTech ile yapılan aşı anlaşması, pandemi konusunda bu yaz atılacak adımları geliştirdi. Yeni planda hedef yaz aylarında tam katılımlı aşı kampanyasını tamamlayıp, sonbaharda toplumsal bağışıklığı sağlamak ve kışa güvenli bir şekilde girmek. Haziran ayından itibaren 30 milyon doz BioNTech aşısının yapılması ve bu aşıların tamamının ilk doz olarak uygulanmasının bağışıklık rakamlarını hızla yukarı çekeceği belirtiliyor.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >