Biontech sahibi Prof. Dr. Uğur Şahin: Türkiye, muhtemelen 3-4 ay içinde normale dönecek

Prof. Dr. Uğur Şahin
Prof. Dr. Uğur Şahin

Biontech aşısının geliştiricilerinden olan Prof. Dr. Uğur Şahin katıldığı bir çevrimiçi törende Türkiye'nin ne zaman normale döneceği konusunda tahminde bulundu. Şahin, söz konusu normalleşme döneminin sonbahar aylarında yaşanabileceğini söyledi.

Sabancı Üniversitesi’nin mezuniyet törenine video konferans yöntemiyle katılım sağlayan Prof. Dr. Uğur Şahin, aşılamanın şu ana kadar katettiğimiz yola olan katkısına değindi. Şahin, ülkemizin tamamen normalleşmenin gerçekleşebileceği tarih için sonbahar aylarını gösterdi.

BioNTech firmasının kurucuları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci, Sabancı Üniversitesi’nin 2021 mezuniyet törenine çevrimiçi olarak katıldı. Konuşması sırasında Uğur Şahin, aşılama sürecinin gidişatıyla ilgili düşüncelerini paylaştı. Pandemiden ders çıkarılması ve bu derslerin bilimde yer etmesi gerektiğini belirten Şahin, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Normal hayatlarımıza döneceğimizden eminim. Aşılamanın pandemiyi kontrol altına alma konusunda yardımcı olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla herkesin aşılanması çok önemli. Bu, muhtemelen 3-4 ay içinde Türkiye'de de gerçekleşecek. Böylece hem enfeksiyonu kontrol altına alabileceğiz hem de hastaneye yatış oranlarını azaltabileceğiz ve normal hayatımıza devam edeceğiz. Pandeminin bize öğrettiklerinden ders çıkarmamız çok önemli, bunlardan biri de bilim ve iş birliğinin ne denli büyük bir fark yaratabileceği oldu. Dolayısıyla, geleceğe iyimser bir şekilde bakmalı ve bilime, eğitime, araştırmaya yatırım yaparak iş birliğine daima açık olmalıyız"

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >