Bir babanın, eşi ve çocuğu arasındaki en zor tercihi

Bir insanın en zor tercihi.
Bir insanın en zor tercihi.

ABD’nin Colorado eyaletinde yaşayan Frederick Connie, hayatının kalanını tümüyle etkileyecek bir karar almak zorunda kaldı. 7 aylık hamile eşi ve henüz doğmamış kızı arasında bir tercih yapması istenen Connie, yaşadığı şoku hala atlatabilmiş değil.

ABD'de yaşayan Frederick Connie, hayatını tümüyle etkileyecek bir karar verdi. 7 aylık hamile eşi ve henüz doğmayan kızı arasında zor bir tercih yapmak zorunda kalan adam, çocuğunu seçti.

Eşi 7 aylık hamileydi

  • Frederick Connie evine geldiğinde eşi kanlar içinde yatıyordu. Olaya bir anlama veremeyen adam, karısını hastaneye yetiştirmek için yola çıktı. Hastaneye vardıklarında, eşi Keyvonne Connie’nin erken doğuma girmek zorunda kaldığını öğrendi. Fakat eşi henüz yedi aylık hamileydi.

Sezaryen doğum yapan kadın hayatını kaybetti.
Sezaryen doğum yapan kadın hayatını kaybetti.

Tercih yapmak zorunda kaldı

Hastanede doktorlar Frederick’e bir tercih yapmak zorunda olduğunu söylediler. Ya karısını ameliyata alıp bebeğini kaybedecekti, ya da sezaryenle bebeği kurtaracaklardı. İkinci ihtimalde, annenin kurtulma ihtimali çok zayıf olmasına rağmen acılı eş, doktorlardan bebeğini kurtarmalarını istedi. Sebebi ise, karısının da bunu isteyeceğini düşünüyordu.

Frederick aldığı kararı şöyle anlatıyor: “Doktorlar bana iki seçenek sundu ya karını derhal ameliyata alır ve hayatını kurtarırız, ancak bu ameliyatta bebeğinizi kaybedersiniz ya da sezaryenle kızınızı kurtarırız ama bu durumda da eşinizi kaybetme ihtimaliniz yüksek.

Yaptığım tercihten dolayı pişman değilim diyen Frederick, “Çünkü Keyvonne kurtulmuş olsaydı hayatının geri kalanında kızımızı kurtarmadığım için benden nefret ederdi.” İfadelerini kullanıyor.

Minik bebeğe annesinin ismi verildi.
Minik bebeğe annesinin ismi verildi.

Kalbi dayanmadı

Doktorların anneyi kurtarmak için çok uğraştığı söyleyen Frederick, ancak eşinin kalbinin dayanmadığını söylüyor. Frederick, sezaryenden sonra kızının ilk fotoğraflarını gören eşi için tek tesellim bu diyor.

Yeni doğan kızına Angelique Keyvonne Connie ismini veren Frederick, “Ona annesinin adını verdim. Annesini tanıyarak büyüyecek, onu tanımasını bizzat ben sağlayacağım” diyor.

Hayatının bundan sonrasında “tam zamanlı” bir baba olacağını söyleyen Frederick hastane, bakım ve cenaze masrafları konusunda düşüncelere dalarken yardımına patronu yetişiyor ve adına bir bağış hesabı açılıyor.

Hesapta şimdiden 20 bin dolar toplandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >