Bir benzeri yok: Uluslararası Dergi fuarı ünlü şair ve yazarları okuyucularıyla buluşturuyor

​Bir benzeri yok: Uluslararası Dergi fuarı ünlü şair ve yazarları okuyucularıyla buluşturuyor
​Bir benzeri yok: Uluslararası Dergi fuarı ünlü şair ve yazarları okuyucularıyla buluşturuyor

Dünyada ilk kez düzenlenen dergi fuarı, Albayrak Medya'nın ana medya sponsorluğunda Sirkeci'de gerçekleşiyor.

Bu yıl 8.'si düzenlenen 'Uluslararası Dergi Fuarı' Sirkeci Garı’nda okurlarla buluşmaya devam ediyor.

Türkiye Dergiler Birliği ile Dünya Dergiler Birliği’nin düzenlediği organizasyona ünlü yazar ve şairler katılıyor.

Albayrak Medya'nın ana medya sponsoru olduğu etkinlikte; başta gençlere yönelik yaptığı yayınlar ile dikkat çeken Cins Dergisi olmak üzere Gerçek Hayat, Can Kardeş, Siyer, Ay Vakti, Aşkar ve daha birçok dergi yer alıyor.

“Bu İşte bir Cinslik Var”

Her yeni sayısıyla; genç nesile yeni bir tat ve soluk katan Cins Dergi, “Bu İşte bir Cinslik Var” başlıklı etkinlik ile organizasyondaki yerini alıyor.

Bu ay ki sayısının kapağında Ahmet Uğurlu'nun başrolünü oynadığı "Tabutta Rövaşata" adlı filmden bir sahnesine yer veren dergi, genç okuyucular tarafından ilgiyle karşılandı.

Etkinlikte konuşan Cins Dergisi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Kılıçarslan: “Niçin moralsiziz meselesini pas geçip moralimizi niçin yüksek tutmalıyız meselesini konuşmak lazım. Son zamanlarda İslamcılık nedir sorusuna verdiğim cevap, Amerika’nın tarif ettiği Müslümanlığa razı olmayan adama İslamcı denir. Amerika’nın izniyle bir cami yaptırabilirsin, bir takım insanı yardım vakıfları kurdurabilirsin ya da ana okulları açabilirsin Amerika buna bir şey demez. Fakat neden Irak’ı vuruyosun neden İsrail’i destekliyorsun dersen sen ya siyasal İslamcı ya da cihadist olursun” dedi.

Yeni Şafak grubu yer aldığı stantta tüm yayın organlarıyla yer aldı.

Etkinlikte yer alan Aşkar Dergisi de “Modern Türk şiiri, dergiler ve aşklar dergisi” başlıklı etkinliğinde; İdris Ekinci, İrfan Dağ, Aziz Mahmut Öncel ve Mustafa Melih Erdoğan'a konuşmacı olarak yer verdi.

Konuşmacılar: “Şiir nedir diyerek bir yere gitmeye çalışıyoruz. Modern şiirin sığınabileceği bir yer yok. Sürekli yenilenmek zorundadır. Çünkü çok kaygan bir zeminde ilerliyor. Mesele bitmiş değildir aslında Aşkar da bunun için çalışıyor” mesajlarını verdi.

Usta kalem Abdurrahman Dilipak ve merhum Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un torunu olan Selma Argon etkinliğe gelerek okuyucular ile buluştu.

Can Kardeş dergisi adına katılan Psikolog Mehmet Sait Işıkay'da bilinçsiz internet kullanımı hakkında bilgiler verdi. Işıkay: Bilinçsiz internet kullanımının çocuklar üzerinde derin etkiler bırakacağı gibi ileride kapanması zor sosyal yaralaraçacağına işaret ederek "eğer önlem alınmazsa bu sosyal facialara da yol açar" dedi.

Etkinlik 9 Mayıs'a kadar sürecek

Türkiye’den 400 derginin yer aldığı fuarın bu yılki onur konuğu 20 yılını dolduran “Hece” dergisi oldu. Fuarda; Hindistan, Pakistan, Yunanistan, Makedonya, Filistin, Kosova, Bosna-Hersek, Karadağ, Avusturya, Almanya, Hollanda, Suudi Arabistan, Sudan, Cezayir, Mısır, Irak, İran, Endonezya gibi 23 farklı ülkeden 100 dergi konuk olarak bulunuyor.

100’den fazla etkinliğin de devam ettiği fuarda, her derginin kendi standında okurlarına sundukları hediyeler ve sürprizler ile söyleşiler, çocuk atölyeleri, Sirkeci Garı’nın tarihi ve estetik bekleme salonunda konferans, panel ve müzik dinletileri düzenleniyor.

Albayrak Medya'nın ana medya sponsoru olduğu etkinlik 9 Mayıs'a kadar devam edecek.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >