Bir efsane gerçek mi oluyor: Toyota uçan araba yapmaya çok yaklaştı

Toyota'dan uçan araba hamlesi.
Toyota'dan uçan araba hamlesi.

2017’nin Haziran ayı başlarında yapılan 385.000 dolarlık yatırımla Toyota’nın kurmuş olduğu Cartivator projesinin yeni hedefi: Uçan arabalar…

Japon otomotiv devi Toyota, 2020 yılında Tokyo’da gerçekleşecek olimpiyatlarda, olimpiyat meşalesini uçan arabayla yakma fikrine iyice ısındı. Bu fikrin gerçekleşmesi için yoğun bir çaba içerisine giren şirket, birkaç yıl içerisinde uçan arabalarla karşılaşmamızı sağlayabilir. Toyota çalışanları dışında birçok gönüllü mühendisin de dahil olduğu çalışmalar, toplamda 100 mühendisin katılımıyla ilerlemek için müsait hâle geldi. Cartivator, Toyota dışında birçok Japon markasından finansal destek alıyor. Bu projeyi destekleyen şirketler arasında Fujitsu gibi markalarda bulunuyor.

SkyDrive, henüz proje aşamasında olmasına karşın birçok otorite tarafından merak ve ilgiyle takip ediliyor. Toyota’nın 30 çalışanı tarafından düşünülüp hayata geçirilen SkyDrive projesinin ilerleyişi ve zaman içerisinde gelebileceği konum öngörülerin gerçekleşmesi halinde oldukça tatmin edici bir duruma bürünebilir. Toyota’nın bu çalışması için yeni planlarının başında Carvitator için iki farklı inovasyon merkezi açmak yer alırken bu merkezlerden birisi prototip parçaları üretirken diğeri daha çok Skydrıve isimli uçan arabanın temellerini atmak ile görevlendirilecek.

Yeni bir devir açması beklenen “uçan arabalar”ın bizler için ne kadar ilgi çekici olacağını zaman gösterecek…

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >