Bir gazoz 4 pipet anılarınızı yeniden canlandıracak nostaljik gazozlar, Gazozcu Münire'de!

İzmir’de kafe işleten Özgür Ahmet Çankaya, farklı illere özgü unutulmaya yüz tutmuş gazozları satarak eski anıları canlandırmaya çalışıyor.

Son zamanlarda insanların eskiye duyduğu özlem, yadsınacak gibi değil. Vintage kıyafetler, retro mobilyalar, tarihi eser aksesuarlar, ikinci el eşyalar ve dahası… İnsanlar dokunulmuş, içinde anılar gizli ve hikayesi olan şeyleri seviyorlar. Toplumun giderek modernleşen yapısı bile, eskiye özleme ket vuramıyor. İnsanlar, artık boş zamanlarını değerlendirip sosyalleştikleri yerler konusunda dahi seçici davranıyorlar. Son zamanlarda sosyalleşmek adına gidilen mekanlar da tarih kokuyor. Bu durumu fark eden esnaflar da, artık nostaljik kafe ve restoranlar işletmeye başladı; İzmir'de açılan “Münire Eskici Kahveci Gazozcu" isimli kafe de bu mekanlardan biri.
Kafe Münire

                                    Kafe işlemecisi Özgür Ahmet Çankaya, farklı illere özgü unutulmaya yüz tutmuş gazozları satarak adeta eski bayramları hatırlatıyor. Nostaljik eşyalarla dolu dükkana gelen müşteriler, hem ismini ilk kez duydukları gazozların tadına bakıyor, hem beğendiği eski eşyaları satın alabiliyor.
Kafe Münire Kafe işlemecisi Özgür Ahmet Çankaya, farklı illere özgü unutulmaya yüz tutmuş gazozları satarak adeta eski bayramları hatırlatıyor. Nostaljik eşyalarla dolu dükkana gelen müşteriler, hem ismini ilk kez duydukları gazozların tadına bakıyor, hem beğendiği eski eşyaları satın alabiliyor.
İzmir’de nostalji kokan kafe

                                    İstanbul'da kafe işletmeciliği yapan 38 yaşındaki Özgür Ahmet Çankaya, tatil için gittiği İzmir'de yaşamaya karar verip bir kafe açar. Müşterilere farklı bir konsept sunan Çankaya, unutulmaya yüz tutmuş meşhur gazoz çeşitlerini satışa sunuyor. İçlerinde çikolatalısı bile bulunan gazozlar, eski zamanları anımsatıyor. Çankaya, her köşesi nostalji kokan dükkanda, ikinci el eski eşyaları da satıyor.
İzmir’de nostalji kokan kafe İstanbul'da kafe işletmeciliği yapan 38 yaşındaki Özgür Ahmet Çankaya, tatil için gittiği İzmir'de yaşamaya karar verip bir kafe açar. Müşterilere farklı bir konsept sunan Çankaya, unutulmaya yüz tutmuş meşhur gazoz çeşitlerini satışa sunuyor. İçlerinde çikolatalısı bile bulunan gazozlar, eski zamanları anımsatıyor. Çankaya, her köşesi nostalji kokan dükkanda, ikinci el eski eşyaları da satıyor.
Münire, babaannesinin ismi 

                                    Kafeye babaannesinin ismini veren Çankaya, Safranbolu, Adana, Malatya, Giresun, Urfa gibi Türkiye'nin 25 farklı şehrine ait 30 çeşit gazoz satılıyor.
Münire, babaannesinin ismi Kafeye babaannesinin ismini veren Çankaya, Safranbolu, Adana, Malatya, Giresun, Urfa gibi Türkiye'nin 25 farklı şehrine ait 30 çeşit gazoz satılıyor.
El değirmeniyle öğütülen kahve de var

                                    Mekan işletmecisi, kahvelerin el değirmeniyle öğütüldüğünü söylüyor.
El değirmeniyle öğütülen kahve de var Mekan işletmecisi, kahvelerin el değirmeniyle öğütüldüğünü söylüyor.
Amaç eski ürünlere can vermek

                                    Kafenin aynı zamanda bir eskici dükkanı olduğunu söyleyen Çankaya, eski ürünleri satarak onlara yeniden can verdiğini de belirtiyor.
Amaç eski ürünlere can vermek Kafenin aynı zamanda bir eskici dükkanı olduğunu söyleyen Çankaya, eski ürünleri satarak onlara yeniden can verdiğini de belirtiyor.
Alsancak’ın gözdesi Münire

                                    Alsancak'ta eskiyle yeniyi harmanlayan Münire isimli mekan, semtin yeni gözdesi durumunda. Türkiye'nin 25 farklı şehrine ait 30 çeşit gazozun satıldığı mekanda eski ürünler de bulunuyor
Alsancak’ın gözdesi Münire Alsancak'ta eskiyle yeniyi harmanlayan Münire isimli mekan, semtin yeni gözdesi durumunda. Türkiye'nin 25 farklı şehrine ait 30 çeşit gazozun satıldığı mekanda eski ürünler de bulunuyor
Kola tüketimini azaltmak

                                    Mekan sahibi, amaçlarından birinin kola tüketimini azaltmak olduğunu da söylüyor.
Kola tüketimini azaltmak Mekan sahibi, amaçlarından birinin kola tüketimini azaltmak olduğunu da söylüyor.
 Gazoz 5 lira

                                    Gazozların hepsi 5 liraya satılıyor; öte yandan mekanda gazozun yanında leblebi ikram ediliyor. Leblebi ikramının nedeni de yine nostaljik; yokluk yıllarında aileler çay bahçesi ya da açık hava sinemasına gittiklerinde, ucuz olduğundan gazoz yanında leblebi alıyorlar.
Gazoz 5 lira Gazozların hepsi 5 liraya satılıyor; öte yandan mekanda gazozun yanında leblebi ikram ediliyor. Leblebi ikramının nedeni de yine nostaljik; yokluk yıllarında aileler çay bahçesi ya da açık hava sinemasına gittiklerinde, ucuz olduğundan gazoz yanında leblebi alıyorlar.
İstanbul'da da var 

                                    İstanbul'da da gazoz kültürüne sahip çıkan mekanlar var.
İstanbul'da da var İstanbul'da da gazoz kültürüne sahip çıkan mekanlar var.
Beyoğlu, Avam Kahvesi

                                    İstanbul Beyoğlu'nda bulunan Avam kahvesi de, gazoz kültürüne sahip çıkan mekanlar arasında.
Beyoğlu, Avam Kahvesi İstanbul Beyoğlu'nda bulunan Avam kahvesi de, gazoz kültürüne sahip çıkan mekanlar arasında.
Çapa, Gazoz Kapaa

                                    İstanbul çapa'da bulunan bu mekan da, gazoz kültürüne sahip çıkarak 30 çeşit gazoz satıyor.
Çapa, Gazoz Kapaa İstanbul çapa'da bulunan bu mekan da, gazoz kültürüne sahip çıkarak 30 çeşit gazoz satıyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >