Bir gün sarışın bir gün esmer: Doğuştan iki saç rengi var

Bella Hill'in doğuştan iki saç rengi var
Bella Hill'in doğuştan iki saç rengi var

Doğuştan iki farklı saç rengi ile dünyaya gelen 11 yaşındaki Bella Hill, görenleri şaşırtıyor. Hill, seçtiği kıyafetlere göre saçlarını ayırıyor ve o gün sarışın mı yoksa esmer mi olacağına karar veriyor. Hill'in doktoru bu ilginç hastalığın tehlikesi bulunmadığını belirtti.

Bella’nın annesi Jenny Hill, 11 yıl önce minik kızını kucağına aldığında bebeğinin saçlarının yarısını sarı yarısını koyu gördüğünde hayrete düşmüştü. O zamandan beri küçük kızın saçını görenler onun o eşsiz saçlarına hayran kalıyor ve boyatıp boyatmadıklarını soruyor. Bella’nın sadece saçları değil kirpikleri de farklı renkte. Sağ kirpikleri açık renk, sol kirpikleri ise koyu.

Doğuştan iki farklı saç rengi var

Hemşire olan 35 yaşındaki anne Jenny, kızının bu farklılığının pigment eksikliği yaratan ‘Poliosis’ adı verilen bir hastalıktan kaynaklandığını söylüyor.

Bella doğuştan iki farklı saç rengine sahip ama bu benzersiz saçları, ona istediği zaman istediği rengi seçip kullanmasına olanak sağladı. Her sabah önce kıyafetini seçiyor sonra da kıyafete uygun saç rengine karar veriyor. O gün isterse esmer oluyor isterse sarışın.

''Endişelenecek bir durum yok''

Jenny, kızının gerçekten çok farklı ve benzersiz olduğunu söylüyor ve Bella doğduğunda annesinin bu durumun fark ettiğini ama kendisinin o dönemde bunu fark edemeyecek kadar acı çektiğini sözlerine ekliyor.

Bella’nın doğumundan sonraki altıncı haftada doktor muayenesinde saçlarındaki ve kirpiklerindeki renk farklılığını doktora sormuşlardı. Doktorlar saç renginde farklılık olduğunu ama endişelenecek bir şey olmadığını söylediler ve bu konuda herhangi bir şey yapmadılar. Bella’nın saçları günden günde daha belirgin bir şekilde iki tonda uzamaya başladı. Kızına hamileyken kuaför olarak çalışan Jenny, iş yerinde kullandığı saç açıcılar yüzünden kızının saçlarının böyle olduğu konusunda insanların şaka yaptığını söyledi.

Bebekken sürekli her saniye gözünün önüne olduğu için bu farklılık sadece ebeveynleri için belirgindi ama bebek büyüdükçe herkesin fark edeceği kadar açık hale gelmişti.

Saç rengini kıyafetine göre seçiyor

Bella’yı yolda sokakta görenler onun çarpıcı saç rengini o kadar beğeniyorlar ki kendi saçlarını aynı renk yaptırmak için durdurup saçlarını boyatıp boyatmadığını soruyorlar. Yaz aylarında Bella’nın koyu renkli saçlarının rengi açılıyor, açık sarı olan bölümlerinin rengi ise iyice açılarak çok farklı bir saç rengi ortaya çıkıyor. Bella, favori saç rengi ona sorulduğunda “Gerçekten favori bir rengim yok, giydiğim kıyafete bağlı” diyor.

''Saçlarını gören hayran kalıyor''

Anne Jenny de Bella'nın benzersiz saç tarzının çocukluğundan beri çok ilgi çektiğini, bu yüzden yabancılar tarafından büyük ilgi gördüklerini itiraf ediyor. "Süpermarkette dolaşmamız saatlerimizi alırdı çünkü Bella'nın saçına hayran kalan insanlar bizi durdurup saçlarını inceliyor" diyor.

Jenny'nin diğer çocuklarından hiçbiri Bella gibi iki renkli saça sahip değil. 14 yaşında Riley ve 4 yaşındaki Lilah'ın saçları tek renk.

Bir kere anne kız süpermarketteyken Bella’nın saçları gibi bir parça sarı saça sahip olan birini bir kez gördüklerini ve çok heyecanlandıklarını söyleyen Jenny, “Bella onu işaret etti ve "benim gibi saçları var" dedi, biz de daha önce kimseyi görmediğimiz için yanına gittik.' diye anlatıyor bu heyecan verici olayı.

Poliosiz’ Bella’nın hayatını tehlikeye sokan ya da olumsuz etkileyen bir hastalık değil. Bu yüzden Bella endişe duymadan eğlenceli ve sıra dışı buklelerinin keyfini çıkarıyor.

Kaynak: Hürriyet

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >