Bir inat uğruna efsanevi Mercedes'i 20 yıl garaja hapsetti!

Bir inat uğruna efsanevi Mercedes'i 20 yıl garaja hapsetti​!
Bir inat uğruna efsanevi Mercedes'i 20 yıl garaja hapsetti​!

Çılgın kadın, 1996 yılında kendisine doğum günü armağanı olarak hediye edilen Mercedes SL 500'ün anahtarını kaybedince 20 yıl garajdan çıkarmadı.

Aracınızın anahtarınızı kaybettiğinizde, üretici firma size genellikle aracın VIN temelinde yeni bir anahtar setini temin eder. Bu işlem birazcık pahalı olabilir ancak aracınızın 20 yıl boyunca garajda bekletilmesine sebep olacak kadar da pahalı değildir. Haberimize konu olan garip ve çılgın kadın ise bu işlemden kaçınmış ve aracını bir inat uğruna 20 yıl boyunca garajda bekletmiş. Allahtan düzenli olarak aracın bakımını ve temizliğini gerçekleştirmiş, böylece Mercedes'te çürüme ve paslanma gibi sıkıntılar yaşanmamış.

20 yıl önce evin içinde anahtarlarını kaybeden kadın bir daha da bulamadı. Londra / Knightsbridge'deki bir garajda öylece bekleyen araba o kadar yıl hareketsiz olduğundan dolayı R129 modül SL'e hafif müdahaleler yapılması, contaların yenilenmesi ve yağ ile benzin gibi sıvıların değiştirilmesi gerekiyordu.

Bu efsanevi otomobil Coys Bahar Klasik açık artırmasında satışa sunulacak. Coys CEO'su Chris Routledge, düzenli olarak kullanılan 1996 SL500'ün fiyatının 6,200-8,700 dolar arasında olabileceğini ancak bu aracın sıfırdan farksız olması nedeniyle değerinin kat be kat daha fazla olacağını söyledi. Routledge aracın satın alan kişiye yeni anahtarlar verileceğini de belirtti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >