Bir İnsan Bir Fikir Derneği iyilikte sınır tanımıyor

Bir İnsan Bir Fikir Derneği ve Üsküdar'daki evsiz kişiler
Bir İnsan Bir Fikir Derneği ve Üsküdar'daki evsiz kişiler

Merhamet anneleri projesiyle kötü alışkanlıkları olan gençlerin anneleri ile iletişimini sağlayan Bir İnsan Bir Fikir Derneği iyilikte sınır tanımayarak yeni projelerle her geçen gün daha çok kişiye ulaşıyor ve bir nebze de olsa hayat yüklerini hafifletiyor.

2016 yılından beri faaliyet gösteren

Bir İnsan Bir Fikir Derneği'nin tek amacı daha çok kişiye ulaşarak yardımda bulunabilmek.

Kayıp hayatlar

Merhamet anneleri projeleri ve kuşaklar arası iletişim projeleri ile bilinen Bir İnsan Bir Fikir Derneği evsizlere de kucak açtı.


Üsküdar'daki evsizleri dernekte misafir eden Bir İnsan Bir Fikir Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Sucu, " Öğle vakti her zamanki rutinimi yaşarken karşılaştım kayıp hayatlarla. Zaman durmuştu, hayatları bıraktıkları yerdeydi... Ruhlarına dokundum korkarak anlattıklarının altına tuttum avuçlarımı. Damlayan çatının altına ne koyacağınızı bilemezsiniz. İlk yardım yapar gibi şefkatimle merhem olmaya çalıştım. Ben mi onlara iyi geldim onlar mı bana derman oldu bilemem. Bildiğim tek şey hafiflediğimdi" dedi.

Kuşaklar arası iletişim ve dayanışma

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile birlikte gerçekleştirdiği 'Kuşaklar arası iletişim ve dayanışma' projesi, gençlerin çevre bilincine sahip olmasını ve 65 yaş üstü vatandaşlar ile güçlü iletişim kurmalarını hedefliyor. Yaşlılarla gençler arasındaki iletişim kopukluğu problemini ortadan kaldırmak geçmişin tecrübesini geleceğe aktararak köprü olmak.

Merhamet anneleri projesi

Sokakta yasayan ve kotu alışkanlıkları olan gençlerimizin yeteneklerine göre eğitmek, yargılamadan bu durumdan kurtulmaları için bu gençlerimizin anneleriyle iletişim haline olarak bu eğitimi hayatlarının her alanına taşımak. İstihdam ederek ekonomiye katkı sağlamaları amaçlanıyor.

Bir İnsan Bir Fikir Derneği'ni kısaca tanıyalım

Bir İnsan Bir Fikir Derneği, sivil toplum faaliyetlerinin etkinleştirilmesi ve geliştirilmesi şahıs ve kuruluşlara destek veren insan, sağlık, eğitim, kültür, sanat, çevre gibi konularda araştırma yapmak, projeler üretmek, her yaştan kesimi bir araya getirmek, fikir ve düşünceler üretmek amacıyla kurulmuştur.

Derneğin çalışmaları ve konu biçimleri; Toplumun tüm kesimlerinin ekonomik, sosyal ve siyasal gelişimlerini sağlamak için konferans, sempozyum ve açık oturum gibi toplantı ve her türlü bilimsel, eğitsel ve sosyal çalışmalar organize etmek amaç ve çalışma konuları ile ilgisi alanlarda proje yapmak ve yaptırmaktır.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >