Bir iPhone ile Aston Martin satın alınabilir mi?

Apple'ın 2014 yılında kullanıma açtığı Apple Pay ile tarihin en yüksek fiyatlı alışverişi gerçekleşti. Bir İngiltere vatandaşı, Apple Pay sistemini kullanarak yaklaşık 1 milyon dolar karşılığında 64 model Aston Martin DB5 satın aldı.

ABD'li teknoloji devi Apple, 2014 yılında iPhone 6'yı tanıttığında telefonda çok önemli bir özellik olduğunu açıkladı: Apple Pay. Birçok iPhone kullanıcısı, belli bir ücrete kadar olan alışverişlerinde NFC benzeri temassız ödeme kolaylığı sunan bu sistemi tercih etti.

Apple Pay ve NFC gibi temassız kolay ödeme çözümleri ülkemizde yaygın değil. Fakat dünya çapında milyonlarca kişi bu yöntemi kullanıyor.

Yukarıda da belirttiğimiz üzere insanlar bu sistemde genellikle küçük çaplı alışverişlerini yapıyor. Herhalde hiç kimse Apple Pay ile bir otomobil satın alınabileceğini aklının ucundan geçirmezdi. Üstelik sıradan bir otomobil de değil: 1964 model Aston Martin DB5.

İsmi açıklanmayan bir kişi, Paris Otomobil Fuarı'nda gördüğü klasik otomobil için sadece iPhone'unu kullandı. Söz konusu kişi, App Store'da bulunan sosyal medya platformu Vero üzerinden 1 milyon dolar karşılığında 64 model Aston Martin DB5 satın aldı. Bir önceki sahibi tarafından restore edilen otomobilin 20 yıldır kullanılmadığı belirtildi.

Aynı sistem üzerinde hala Ferrari Daytona ve Ferrari Dino 246 gibi otomobiller satılıyor. Daytona için yaklaşık 970 bin dolar istenirken, Dino 246'nın fiyatı ise 500 bin doları buluyor. Bu otomobiller de yine Apple Pay aracılığıyla satın alınabiliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >