Bir kadının bu kadar cani olabileceğine inanamayacaksınız

Elizabeth Bathory
Elizabeth Bathory

Tarihin en azılı kadın seri katillerinin hikayelerini öğrendiğinizde kolay kolay kendinize gelemeyeceksiniz.

Dünya tarihinin en vahşi 8 kadını…

Elizabeth Bathory / Transilvanya

                                    Elizabeth Bathory 1560-1614 yılları arasında yaşadı. Soylu bir aileye mensup olan Elizabeth Bathory, 15 yaşında Ferenc Nadasdy ile evlendi. Genç kadın evlendikten sonra Csejthe Kalesi'ne taşındı. Kanlı Kontes olarak bilinen Elizabeth Bathory eşini kaybettikten sonra büyücülükle uğraşmaya başladı. Bathory’in 40'lı yaşlarında genç kızlara işkence yaparak gençleştiğini düşünmeye başladığı rivayet edilir. Kanlı Kontes’in en az 621 kızı kaçırtıp onlara işkence ettiği biliniyor. Bathory, işkence ettiği genç kızların kanlarıyla duş alıyordu.
Elizabeth Bathory / Transilvanya Elizabeth Bathory 1560-1614 yılları arasında yaşadı. Soylu bir aileye mensup olan Elizabeth Bathory, 15 yaşında Ferenc Nadasdy ile evlendi. Genç kadın evlendikten sonra Csejthe Kalesi'ne taşındı. Kanlı Kontes olarak bilinen Elizabeth Bathory eşini kaybettikten sonra büyücülükle uğraşmaya başladı. Bathory’in 40'lı yaşlarında genç kızlara işkence yaparak gençleştiğini düşünmeye başladığı rivayet edilir. Kanlı Kontes’in en az 621 kızı kaçırtıp onlara işkence ettiği biliniyor. Bathory, işkence ettiği genç kızların kanlarıyla duş alıyordu.
Leonarda Cianciulli / İtalya

                                    Leonarda Cianciulli 1893-1970 tarihleri arasında İtalya'da yaşadı. 17 kez hamile kalan ve çocuklarının 10'unu kaybeden Cianciulli en az üç kişinin katilidir. Öldürdüğü insanları parçalara bölen kadın, canına kıydığı kişilerin özellikle kanlarını kurutuyordu. Öldürdüğü insanların kanlarını çaylara ekleyen kadın beden parçalarını ise yemeklerde kullanıyordu.
Leonarda Cianciulli / İtalya Leonarda Cianciulli 1893-1970 tarihleri arasında İtalya'da yaşadı. 17 kez hamile kalan ve çocuklarının 10'unu kaybeden Cianciulli en az üç kişinin katilidir. Öldürdüğü insanları parçalara bölen kadın, canına kıydığı kişilerin özellikle kanlarını kurutuyordu. Öldürdüğü insanların kanlarını çaylara ekleyen kadın beden parçalarını ise yemeklerde kullanıyordu.
Aileen Wuornos  / ABD

                                    1956-2002 yıllarında yaşayan Aileen Wuornos, ABD'nin en ünlü kadın seri katilidir. Çocuk yaşta, yaşlı bir adamla evlenen Wuornos yedi kişiyi öldürdü. Ancak Wuornos 5 kişinin katili olarak yargılandı.
Aileen Wuornos / ABD 1956-2002 yıllarında yaşayan Aileen Wuornos, ABD'nin en ünlü kadın seri katilidir. Çocuk yaşta, yaşlı bir adamla evlenen Wuornos yedi kişiyi öldürdü. Ancak Wuornos 5 kişinin katili olarak yargılandı.
Amelia Dyer / İngiltere

                                    1837-1896 yıllarında yaşayan Amelia Dyer, İngiltere'nin en kanlı seri katillerindendir. Ebelik yapar Dyer'in lakabı "Bebek çiftçisi"ydi. Dyer'in 20 yıllık meslek hayatında 200'den çok bebeği katlettiği düşünülüyor. Bebek katili 10 Haziran 1896'da idam edildi.
Amelia Dyer / İngiltere 1837-1896 yıllarında yaşayan Amelia Dyer, İngiltere'nin en kanlı seri katillerindendir. Ebelik yapar Dyer'in lakabı "Bebek çiftçisi"ydi. Dyer'in 20 yıllık meslek hayatında 200'den çok bebeği katlettiği düşünülüyor. Bebek katili 10 Haziran 1896'da idam edildi.
Juana Barraza / Meksika

                                    1957 yılında dünyaya gelen Barraza, profesyonel bir güreş sporcusuydu. Küçük yaşta annesinin zoruyla yaşlı bir adamla evlendirilen Barraza ilk cinayetini 1998'de işledi. Barraza'nın kurbanlarının hepsi yaşlı kadınlardı. 2006'da tutuklanan Barraza, 759 yıl ceza aldı.
Juana Barraza / Meksika 1957 yılında dünyaya gelen Barraza, profesyonel bir güreş sporcusuydu. Küçük yaşta annesinin zoruyla yaşlı bir adamla evlendirilen Barraza ilk cinayetini 1998'de işledi. Barraza'nın kurbanlarının hepsi yaşlı kadınlardı. 2006'da tutuklanan Barraza, 759 yıl ceza aldı.
Jane Toppan / ABD

                                    1857-1938 yılları arasında yaşayan Jane Toppan 31 cinayet işlediğini itiraf etmiştir.
Jane Toppan / ABD 1857-1938 yılları arasında yaşayan Jane Toppan 31 cinayet işlediğini itiraf etmiştir.
Nannie Doss / ABD

                                    Nannie Doss 1905-1965 yılları arasında ABD'de yaşadı. Ailesinden 11 kişiyi arsenikle zehirledi. 17 Mayıs 1955'te suçlarını itiraf eden Doss, 1965 yılında lösemiden öldü.
Nannie Doss / ABD Nannie Doss 1905-1965 yılları arasında ABD'de yaşadı. Ailesinden 11 kişiyi arsenikle zehirledi. 17 Mayıs 1955'te suçlarını itiraf eden Doss, 1965 yılında lösemiden öldü.
Miyuki Ishikawa / Japonya

                                    Miyuki Ishikawa, Japon tarihinin en vahşi kadın seri katili unvanının sahibidir. Bir doğum hastanesinin müdürü olan Miyuki Ishikawa hakkında düzenlenen soruşturma kapsamında 40 cesede ulaşıldı.  (Yararlanılan kaynak: listverse.com)
Miyuki Ishikawa / Japonya Miyuki Ishikawa, Japon tarihinin en vahşi kadın seri katili unvanının sahibidir. Bir doğum hastanesinin müdürü olan Miyuki Ishikawa hakkında düzenlenen soruşturma kapsamında 40 cesede ulaşıldı. (Yararlanılan kaynak: listverse.com)
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >