Bir kere de olsa mutlaka başınıza gelmiş 10 şey

Yalnız kalıp evin içerisinde bir ses duyduğunuzda hiç “Mehmet, Ahmet siz mi geldiniz?” ya da “Bak elimde bıçak var!” gibi şeyler söylemediniz mi? Hoşlandığınız kişi ile karşıladığınızda ne söyleyeceğinizi şaşırmadınız mı? İnsanlık hali, olabiliyor. Bu ve bunlar gibi, en azından bir kere de olsa başınıza gelmiş şeyleri düzenlemeye çalıştık. Bakalım, bunlardan kaç tanesi sizin de başınıza gelmiş…

Ne kadar karmaşık bir hayat yaşıyoruz aslında. Gün içerisinde sürekli kendimizle çelişkiye düşüyoruz. Aynı zamanda, insanların ne dediklerine ve ne düşündüklerine de gereğinden fazla önem veriyoruz. Bunun en büyük sebeplerinden bir tanesi, aslında insanlar… Bir kafeye girdiğinizde yalnız oturuyorsanız “şimdi arkadaşım yok zannedecekler” ya da “asosyal olduğumu düşünecekler” gibi birçok şey aklınızdan geçiyordur. Böyle düşünmenize sebep olan şeyler; kendiniz ve arkadaşlarınız! Şöyle; siz arkadaşlarınızla bir yerde oturuyorsunuz ve arka masada tek başına bir kişi oturuyor. İster istemez direkt “neden yalnız oturuyor?” diye düşünüyorsunuz ve kendinizce bir hikaye uyduruyorsunuz. İşte, bu oturan kişi siz olduğunuzda da aynı şeyi insanların da sizin için düşüneceğini zannettiğinizden bir çelişki yaşıyorsunuz. Yalnızca bu mu? Hayır!
Hastalıkları Google’dan araştırmak
Hangimiz bakmadık çılgınlar gibi? Burun akıntısı, baş ağrısı ve ateş hepsi aynı andaysa, Google'a göre net ölmek üzeresiniz! Yapılan en büyük hatalardan bir tanesi de budur. Belki benim gibi, bir iki arkadaş daha vardır, Türkçe sitelere güvenmeyip, bir de yabancı sitelere bakayım, belki onlar ölmeyeceğimi söyler diyen.Tavsiye; sakın denemeyin. Onlar bu konuda daha net, direkt olarak ölebilirsiniz diyor.
Hastalıkları Google’dan araştırmak Hangimiz bakmadık çılgınlar gibi? Burun akıntısı, baş ağrısı ve ateş hepsi aynı andaysa, Google'a göre net ölmek üzeresiniz! Yapılan en büyük hatalardan bir tanesi de budur. Belki benim gibi, bir iki arkadaş daha vardır, Türkçe sitelere güvenmeyip, bir de yabancı sitelere bakayım, belki onlar ölmeyeceğimi söyler diyen.Tavsiye; sakın denemeyin. Onlar bu konuda daha net, direkt olarak ölebilirsiniz diyor.
Boşa telaş yapmak
Bu konuda uzmanlar; anneleriniz ve sevgililerdir. Neden mesaj atmıyor? Aramalarıma neden cevap vermiyor? Başına kötü bir şey mi geldi acaba? Tarzı sorular sorarak, önce kendileri evham yaparlar. Daha sonrasında ise iş daha da çirkinleşerek arkadaşlarınız aranmaya başlar. İşte, o zaman siz de evham yapmaya başlarsınız. Bu nedenle şarjınız bitmeden veya telefonun çekmeyeceği yerlere girmeden önce onlara haber verin ki daha sonrasında böyle bir durumla karşılaşmayın.
Boşa telaş yapmak Bu konuda uzmanlar; anneleriniz ve sevgililerdir. Neden mesaj atmıyor? Aramalarıma neden cevap vermiyor? Başına kötü bir şey mi geldi acaba? Tarzı sorular sorarak, önce kendileri evham yaparlar. Daha sonrasında ise iş daha da çirkinleşerek arkadaşlarınız aranmaya başlar. İşte, o zaman siz de evham yapmaya başlarsınız. Bu nedenle şarjınız bitmeden veya telefonun çekmeyeceği yerlere girmeden önce onlara haber verin ki daha sonrasında böyle bir durumla karşılaşmayın.
Gecenin bir vakti evden gelen sesler
Hanginiz koşarak mutfağa gidip bıçak kapmadı ve o bıçakla evi gezmedi ki? Televizyonun sesini açıp eve girdiğini düşündüğünüz kişiye varlığınızı belli etmedi? Yani, bunlar olabilecek şeyler tabii. Ama sorun şu ki;eve giren biri varsa zaten, o saatten sonra yapılabilecek en güzel şey, saklanmaktır. Belki o kişinin silahı var ve gözü kara birisi, ne olacağını asla bilemezsiniz. Hayatınızı riske atmaya gerek yok.
Gecenin bir vakti evden gelen sesler Hanginiz koşarak mutfağa gidip bıçak kapmadı ve o bıçakla evi gezmedi ki? Televizyonun sesini açıp eve girdiğini düşündüğünüz kişiye varlığınızı belli etmedi? Yani, bunlar olabilecek şeyler tabii. Ama sorun şu ki;eve giren biri varsa zaten, o saatten sonra yapılabilecek en güzel şey, saklanmaktır. Belki o kişinin silahı var ve gözü kara birisi, ne olacağını asla bilemezsiniz. Hayatınızı riske atmaya gerek yok.
Müdürün ofisinden çağırılmak
İster istemez herkes, müdürün ofisinden çağrıldığında, bunun kötü bir şeyin habercisi olduğunu düşünüyor. Halbuki, iyi ve kötü bir şey olma ihtimali neredeyse aynıdır. Ama yok, illa en kötüsü düşünülmeli. Bu da yalnızca, kendi kendinize stres yapmanıza neden olur, başka hiçbir şey değil.
Müdürün ofisinden çağırılmak İster istemez herkes, müdürün ofisinden çağrıldığında, bunun kötü bir şeyin habercisi olduğunu düşünüyor. Halbuki, iyi ve kötü bir şey olma ihtimali neredeyse aynıdır. Ama yok, illa en kötüsü düşünülmeli. Bu da yalnızca, kendi kendinize stres yapmanıza neden olur, başka hiçbir şey değil.
Prizde bir şey unuttum mu korkusu
Ah ah anneler.. Evden çıkarken kaç kere geri dönüp fişleri kontrol ettiler, hatırlıyor musunuz? Çıktıktan sonra bile, “fişte unuttuğum bir şey var mı acaba?” dediler. Her ne kadar iyi de biliyor olsalar, asla kontrol etmekten vazgeçmeyecekler.
Prizde bir şey unuttum mu korkusu Ah ah anneler.. Evden çıkarken kaç kere geri dönüp fişleri kontrol ettiler, hatırlıyor musunuz? Çıktıktan sonra bile, “fişte unuttuğum bir şey var mı acaba?” dediler. Her ne kadar iyi de biliyor olsalar, asla kontrol etmekten vazgeçmeyecekler.
Mağazada başka müşteri olmaması
Bireysel satış olmayan mağazalarda hiçbir sıkıntı yaşanmaz ama bireysel satışın olduğu mağazalarda, satış danışmanlarının inanılmaz ilgisiyle karşılaşabilirsiniz. Hele ki mağazadaki tek müşteri iseniz, o zaman pek şanslı olduğunuzu söyleyemeyeceğim. Evet, aslında işlerini yapıyorlar ancak rahatça bakma fırsatı vermiyorlar ve sanki bir şey almak zorundaymışsınız gibi bir hava yaratıyorlar. Acaba, bu nedenle kaç kere mağazalara girmekten vazgeçtiniz?
Mağazada başka müşteri olmaması Bireysel satış olmayan mağazalarda hiçbir sıkıntı yaşanmaz ama bireysel satışın olduğu mağazalarda, satış danışmanlarının inanılmaz ilgisiyle karşılaşabilirsiniz. Hele ki mağazadaki tek müşteri iseniz, o zaman pek şanslı olduğunuzu söyleyemeyeceğim. Evet, aslında işlerini yapıyorlar ancak rahatça bakma fırsatı vermiyorlar ve sanki bir şey almak zorundaymışsınız gibi bir hava yaratıyorlar. Acaba, bu nedenle kaç kere mağazalara girmekten vazgeçtiniz?
Kadınların çantalarında aradıklarını bir türlü bulamaması
Ben anlamıyorum, o çantanın içerisinde neler var ve aranılan şey nasıl saatlerce bulunamıyor? Daha da önemlisi o çantalar nasıl o kadar eşya alabiliyor içerisine? Krem, anahtar, cep telefonu, cüzdan, bozuk para cüzdanı, ıslak mendil, mendil, ruj, oje, göz kalemi gibi işlerine yarabilecek şeylerin yanı sıra, aklınıza dahi getiremeyeceğiniz “bu, burada ne arıyor acaba?” diyeceğiniz tarzda eşyalara da denk gelme ihtimaliniz oldukça yüksektir.
Kadınların çantalarında aradıklarını bir türlü bulamaması Ben anlamıyorum, o çantanın içerisinde neler var ve aranılan şey nasıl saatlerce bulunamıyor? Daha da önemlisi o çantalar nasıl o kadar eşya alabiliyor içerisine? Krem, anahtar, cep telefonu, cüzdan, bozuk para cüzdanı, ıslak mendil, mendil, ruj, oje, göz kalemi gibi işlerine yarabilecek şeylerin yanı sıra, aklınıza dahi getiremeyeceğiniz “bu, burada ne arıyor acaba?” diyeceğiniz tarzda eşyalara da denk gelme ihtimaliniz oldukça yüksektir.
Alışveriş yaptıktan sonra kasiyere açıklama yapmak
Bazen marketlerde, kasa kısmına geldiğinizde kasiyere bazı şeyleri, neden tercih ettiğinizi açıklama gereği duyarsınız. Neden bilmiyorum ancak birçok insan bunu yapmakta. Evet, bazen utanç verici şeyler olabiliyor ama haftada bir kez gördüğünüz insana da açıklama yapmak, çok saçma değil mi? En mantıklısı, hiçbir şey demeden, çıkarken “kolay gelsin, iyi günler” deyip ayrılmak.
Alışveriş yaptıktan sonra kasiyere açıklama yapmak Bazen marketlerde, kasa kısmına geldiğinizde kasiyere bazı şeyleri, neden tercih ettiğinizi açıklama gereği duyarsınız. Neden bilmiyorum ancak birçok insan bunu yapmakta. Evet, bazen utanç verici şeyler olabiliyor ama haftada bir kez gördüğünüz insana da açıklama yapmak, çok saçma değil mi? En mantıklısı, hiçbir şey demeden, çıkarken “kolay gelsin, iyi günler” deyip ayrılmak.
Kafede tek başına oturamamak
Bu konuda kesinlikle yalnız olmadığımı düşünüyorum. Ben arkadaşlarımla otururken, yalnız başına oturan birisini gördüğümde, o kişiyle alakalı senaryo yazmaya başlıyorum. Kendimce ona bir hikaye uyduruyorum. Bunun gibi, bir iki şey daha tabii. Bu nedenle, yalnız oturan kişi ben olduğumda da insanların aynı şekilde düşüneceklerini zannettiğimden, asla yalnız oturamıyorum. Belki sizlerde de bu şekildedir. Kötü bir davranış aslında ama engel olamıyor insan.
Kafede tek başına oturamamak Bu konuda kesinlikle yalnız olmadığımı düşünüyorum. Ben arkadaşlarımla otururken, yalnız başına oturan birisini gördüğümde, o kişiyle alakalı senaryo yazmaya başlıyorum. Kendimce ona bir hikaye uyduruyorum. Bunun gibi, bir iki şey daha tabii. Bu nedenle, yalnız oturan kişi ben olduğumda da insanların aynı şekilde düşüneceklerini zannettiğimden, asla yalnız oturamıyorum. Belki sizlerde de bu şekildedir. Kötü bir davranış aslında ama engel olamıyor insan.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >