Bir şey daha: Apple, 10 Kasım'da yeni nesil Mac'leri tanıtıyor

Apple
Apple

Apple, 10 Kasım'da özel bir etkinlik düzenleyeceğini duyurdu. Analistler, şirketin yeni nesil silikon çipiyle çalışan ilk bilgisayarını tanıtmasını bekliyor.

Apple, Haziran'da Mac için kendi çiplerini geliştireceğini duyurdu ancak bu ürünler hakkında henüz bir detay açıklamadı.

Bu, Apple'ın 2020'nin ikinci yarısında düzenlediği üçüncü büyük ürün etkinliği olup, Eylül'deki Apple Watch ve Ekim'deki iPhone tanıtımından sonra gerçekleşiyor.

Apple, Pazartesi günü üç ayda üçüncüsü gerçekleşecek olan yeni bir tanıtım etkinliği için davetiyeleri göndermeye başladı.

One More Thing başlıklı davet, Apple'ın donanım etkinliklerinin son bir ürünü (genellikle en çok beklenen) duyurma alışkanlığına bir gönderme niteliğinde.

Apple, Steve Jobs döneminde de 'One More Thing' sloganını kullanıyordu.
Apple, Steve Jobs döneminde de 'One More Thing' sloganını kullanıyordu.

Bu, Apple'ın Eylül'den bu yana üçüncü ürün lansman etkinliği olacak. Şirket ilk olarak Apple Watch'lara odaklanan bir tanıtım etkinliği gerçekleştirmiş ve ardından Ekim'de ise yeni nesil iPhone'ları göstermişti. Bu etkinliğin de yeni yongaları içeren Mac bilgisayarlara odaklanması bekleniyor.

Haziran sonunda düzenlenen Dünya Geliştiriciler Konferansı'nda Mac'lerde artık Intel yerine kendi çiplerini kullanacağını duyuran şirket, daha öncesinde ise silikon tabanlı Mac'in 2020 sonunda piyasaya çıkacağını duyurmuştu ancak konuyla alakalı herhangi bir ayrıntı paylaşmamıştı.

Analistlere göre 10 Kasım'daki bu etkinlikte Apple tarafından geliştirilen yongaya sahip yeni Mac'ler tanıtılacak.
Analistlere göre 10 Kasım'daki bu etkinlikte Apple tarafından geliştirilen yongaya sahip yeni Mac'ler tanıtılacak.

Yaklaşan Apple ürün etkinlikleriyle alakalı çoğunlukla doğru bilgileri paylaşan Bloomberg'den Mark Gurman, daha önce ilk Apple silikon tabanlı MacBook'un Kasım'da piyasaya çıkacağını söylemişti.

Bu değişim Apple için kritik bir konu ve şirkete Mac serisinin ürün geliştirme süreci üzerinde daha fazla kontrol sağlayacak.

Çünkü artık Intel'in programına bağımlı kalmayacak. Apple; iPhone, iPad ve Apple Watch gibi diğer tüm önemli ürünleri için özel ürünler geliştiriyor ve bunu Mac için yapmak, Apple'ın tüm ürünlerinde daha fazla tutarlılık sağlamasına izin verebilir.

İleriye baktığımızda bazı harika yeni ürünler hayal ediyoruz. Kendi özel yongamıza geçmemiz ise onların hayata geçirmemizi sağlayacak şey.

Apple CEO'su Tim Cook, Haziran'da WWDC'de yaptığı bir sunumda konuyla alakalı olarak 'ileriye baktığımızda yeni ürünler hayal ediyor ve kendi yongalarımızı hayata geçirerek bunları sağlayacağız' şeklinde bir açıklama yapmıştı.

Apple, bu geçişin 2 yıl sürmesini bekliyor. Ancak şirket Intel tabanlı Mac'leri desteklemeye devam edeceğini de özellikle belirtiyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >