Bir unicorn üzerinde gezmeyi kim istemez?

Rüyalarımızı kontrol etmeyi hep istemişizdir, işte size lucid rüya hakkında küçük ama etkili tavsiyeler…

Lucid rüya ya da kontrol edebildiğiniz rüya olarak tanımlanan bu terim çok önceleri ortaya çıkmış ve bu konuda oldukça derin araştırmalar yapılmış ve yapılmaktadır. Öncelikle ne anlama geldiğini ve nasıl gerçekleştiğini ele alalım. Lucid rüya uykuda iken meydana gelmesinin yanında genel anlamda “REM” denilen aşamada gerçekleşir. “REM” aşamasında vücudumuz uyku ile uyanıklık arasında küçük ince bir çizgi üzerindedir. Vücudumuz temel fonksiyonları gerçekleştirirken aynı zamanda beynimizin kontrolünü bilinçaltımız ele geçirmeye başlamıştır. Rüya görmemizi sağlayan en büyük ve temel etken bilinçaltımızdır. Bilinçaltımız, geçmişte yaşadığımız ya da gündelik yaşanan olaylara karşı beynimizin verdiği tepki olarak rüyaları görmemizi sağlar. Bilinçaltının kontrol edilebilir olmaması nedeniyle rüyalarımızı kontrol edebilmemiz için tek bir seçenek kalır o da uykuda iken bilincimizi açmak ve beynimizi uyandırmaktır. Küçük tavsiyeler ile sonsuz bir evrende dolaşmanızı ve belki de bir unicorn üzerinde gezmenize yardımcı olacağız.
Gece alarm kurup uyanın!
Özellikle ertesi gününüzün sizi sıkıntıya sokmayacak bir gün olmasını planlayarak bunu yapmanızı tavsiye ederiz. 3-4 saatlik bir uyku sonrasında uyanın ve bir bardak su için ya da elinizi yüzünüzü yıkayın 5-10 dakika uyanıklıktan sonra yatağınıza tekrar dönün.
Gece alarm kurup uyanın! Özellikle ertesi gününüzün sizi sıkıntıya sokmayacak bir gün olmasını planlayarak bunu yapmanızı tavsiye ederiz. 3-4 saatlik bir uyku sonrasında uyanın ve bir bardak su için ya da elinizi yüzünüzü yıkayın 5-10 dakika uyanıklıktan sonra yatağınıza tekrar dönün.
Planlarınızı düşünün!
Yatağa tekrar girdiğinizde bu sefer lucid rüya hakkında düşünmeye ve birazdan anlatacağımız tavsiyelerimizi düşünmeye başlayın. Bu aşama lucid rüyaya ulaşmanızı oldukça kısaltacaktır.
Planlarınızı düşünün! Yatağa tekrar girdiğinizde bu sefer lucid rüya hakkında düşünmeye ve birazdan anlatacağımız tavsiyelerimizi düşünmeye başlayın. Bu aşama lucid rüyaya ulaşmanızı oldukça kısaltacaktır.
Sıra geldi uyanma aşamasına
3-4 saatlik uykunuzun sonunda yatağa tekrar girdiniz ve tekrar uykuya daldınız. Bir süre sonra tekrar uyandığınızda yataktan çıkmak gibi bir hataya düşmeyin. Amacınız bu sefer vücudunuz yataktan çıkmasa bile beyninizin bunu yaptığını düşünün. Uyanıklık konusunda fazla düşünmeyin yoksa bu sefer bilinçaltınız kontrolü kaybeder ve tamamen uyanırsınız.
Sıra geldi uyanma aşamasına 3-4 saatlik uykunuzun sonunda yatağa tekrar girdiniz ve tekrar uykuya daldınız. Bir süre sonra tekrar uyandığınızda yataktan çıkmak gibi bir hataya düşmeyin. Amacınız bu sefer vücudunuz yataktan çıkmasa bile beyninizin bunu yaptığını düşünün. Uyanıklık konusunda fazla düşünmeyin yoksa bu sefer bilinçaltınız kontrolü kaybeder ve tamamen uyanırsınız.
Dönme tekniği
Döndüğünüzü düşünerek uyanma; bir önceki adımda tekrar uyanacağınızdan bahsetmiştik. İşte bu aşamada beyninizi harekete geçirmek için etkili bir yöntem olan dönüş tekniğini kullanmayı deneyebilirsiniz. Uyandığınız sırada çok çok hızlı bir şekilde sağınıza veya solunuza döndüğünüzü hayal edin. Emin olun belki ilk denemede olmaz ama 2 ve üzeri denemelerinizde kesinlikle işe yarayacak bir tekniktir.
Dönme tekniği Döndüğünüzü düşünerek uyanma; bir önceki adımda tekrar uyanacağınızdan bahsetmiştik. İşte bu aşamada beyninizi harekete geçirmek için etkili bir yöntem olan dönüş tekniğini kullanmayı deneyebilirsiniz. Uyandığınız sırada çok çok hızlı bir şekilde sağınıza veya solunuza döndüğünüzü hayal edin. Emin olun belki ilk denemede olmaz ama 2 ve üzeri denemelerinizde kesinlikle işe yarayacak bir tekniktir.
Sayı veya renk tutma tekniği
Başka bir teknikten daha bahsedelim fakat bu sefer bu tekniği gün içinde uygulamalısınız. Örneğin aklınızdan bir sayı tutun veya bir renk. 2 sayısını tuttuk diyelim, her 2 sayısını gördüğünüz yerde “Ben rüyada mıyım?” diye kendinize sorun. Bunu her defasında yapıp birkaç gün tekrarladığınızda bilinçaltınızın kontrolünü yavaş yavaş hissedersiniz. Uyku aşamasına geldiğinizde gördüğünüz o renk veya o sayı size rüyada olduğunuzu soracak ve bilinciniz açılacak. Bu teknik ile de rüyalarınızı kontrol edebilirsiniz.


	Evet, arkadaşlar, gece rüyanızı kontrol edip sabah arkadaşlarınıza destansı hikayenizi anlatabilirsiniz. Önemli olan rüyalarınız ile gerçeği karıştırmamak. Aman dikkatli olun rüyanızda derelerden tepelere dolaştıktan sonra sabaha çok yorulmayın.
Sayı veya renk tutma tekniği Başka bir teknikten daha bahsedelim fakat bu sefer bu tekniği gün içinde uygulamalısınız. Örneğin aklınızdan bir sayı tutun veya bir renk. 2 sayısını tuttuk diyelim, her 2 sayısını gördüğünüz yerde “Ben rüyada mıyım?” diye kendinize sorun. Bunu her defasında yapıp birkaç gün tekrarladığınızda bilinçaltınızın kontrolünü yavaş yavaş hissedersiniz. Uyku aşamasına geldiğinizde gördüğünüz o renk veya o sayı size rüyada olduğunuzu soracak ve bilinciniz açılacak. Bu teknik ile de rüyalarınızı kontrol edebilirsiniz. Evet, arkadaşlar, gece rüyanızı kontrol edip sabah arkadaşlarınıza destansı hikayenizi anlatabilirsiniz. Önemli olan rüyalarınız ile gerçeği karıştırmamak. Aman dikkatli olun rüyanızda derelerden tepelere dolaştıktan sonra sabaha çok yorulmayın.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >