Bir üyesini kaybettikten sonra eski tadını kaybeden müzik grupları

Müzik grupları
Müzik grupları

Hiçbir müzik grubu kariyerine dağılmak amacıyla başlamaz fakat kader bu ya; kişisel sebepler bu duruma bir zaman sonra istemeden de olsa yol açar.

Ekip işi dedikleri zor iş, emek ve empati kavramlarını bir arada ister. Yıllarca bunu sürdürebilmek büyük başarıdır. Bu başarıyı yakalayabilmiş bir ekip düşündüğümüz de aklımıza direkt MFÖ gelir.

MFÖ dedik çünkü bir ekip işini uzun yıllar sürdürebilmekle alakalı örnekleri en çok müzik gruplarında görürüz.

Bazı müzik grupları istemeseler de ayrılık denen o kaçınılması zor olayı yaşar. Yollarına devam etseler de eski tatlarını büyük oranda kaybederler.

Bunun örnekleri dünyada olduğu kadar Türkiye'de de oldukça fazla. İşte en çok ön plana çıkanlarıyla Türk müziğinde, bir üyesini kaybettikten sonra eski tadını kaybeden müzik grupları:

maNga
2012 yılında DJ'leri Efe'yi kaybeden grup, bu durumdan arkadaşlık oranında etkilenmedi çünkü ortada herhangi bir sorun yoktu tam aksine kişisel kariyer tercihi ön plandaydı. Bu ayrılık, şarkılarındaki eski tadı büyük oranda değiştirdi. Türkiye'nin Linkink Park'ı olarak da tanımlanan grup, DJ müziğini kaybederek zamanla pop - rock müziğe doğru geçiş yaptı ve bu tanımlamayı kaybetti.
maNga 2012 yılında DJ'leri Efe'yi kaybeden grup, bu durumdan arkadaşlık oranında etkilenmedi çünkü ortada herhangi bir sorun yoktu tam aksine kişisel kariyer tercihi ön plandaydı. Bu ayrılık, şarkılarındaki eski tadı büyük oranda değiştirdi. Türkiye'nin Linkink Park'ı olarak da tanımlanan grup, DJ müziğini kaybederek zamanla pop - rock müziğe doğru geçiş yaptı ve bu tanımlamayı kaybetti.
Hepsi
4 yakın arkadaştan oluşan grup, piyasadaki tek kadın müzik grubu olmalarıyla da dikkat çekiyordu ancak tam 4 sene sonra en güçlü seslerini grup arasında çıkan kişisel anlaşmazlıklar sebebiyle kaybettiler. Gülçin ile olan dostluklarını bitiren kızlar yollarına 3 kişi olarak devam etme kararı aldılar. Her ne kadar başarılı işlere imza atsalar da şarkılar da Gülçin'in eksikliği hep fark edildi.
Hepsi 4 yakın arkadaştan oluşan grup, piyasadaki tek kadın müzik grubu olmalarıyla da dikkat çekiyordu ancak tam 4 sene sonra en güçlü seslerini grup arasında çıkan kişisel anlaşmazlıklar sebebiyle kaybettiler. Gülçin ile olan dostluklarını bitiren kızlar yollarına 3 kişi olarak devam etme kararı aldılar. Her ne kadar başarılı işlere imza atsalar da şarkılar da Gülçin'in eksikliği hep fark edildi.
Yüksek Sadakat 
Sanırız ismiyle çelişen tek müzik grubu'dur Yüksek Sadakat. Müzik piyasasında yer aldıkları dönemden bu yana tam 3 kez solist değiştiren grup, müzik yaşantısına devam ediyor. Her şarkı da değişen tat, grup nezdinde farklı bir etki oluşturuyor. Çünkü bir gruba kimliğini kazandıran kuşkusuz ki solistin şarkıya kattığı yorumdur. Yine de biz 3 örneği verelim, kararı siz vermiş olun.
Yüksek Sadakat Sanırız ismiyle çelişen tek müzik grubu'dur Yüksek Sadakat. Müzik piyasasında yer aldıkları dönemden bu yana tam 3 kez solist değiştiren grup, müzik yaşantısına devam ediyor. Her şarkı da değişen tat, grup nezdinde farklı bir etki oluşturuyor. Çünkü bir gruba kimliğini kazandıran kuşkusuz ki solistin şarkıya kattığı yorumdur. Yine de biz 3 örneği verelim, kararı siz vermiş olun.
İzel - Çelik - Ercan
90'lı yıllara damga vuran dönemin en başarılı ekiplerinden olmuştu. Ne var ki bireysel çalışma yapma isteği ağır basmış ve Çelik gruptan ayrılmıştı. Sonrasında İzel ve Ercan olarak devam eden grup, aynı tadı bulamayınca tamamıyla dağıldı. 3'lü hallerinde yakaladıkları armoni 2'li hallerinde maalesef devam edememişti.
İzel - Çelik - Ercan 90'lı yıllara damga vuran dönemin en başarılı ekiplerinden olmuştu. Ne var ki bireysel çalışma yapma isteği ağır basmış ve Çelik gruptan ayrılmıştı. Sonrasında İzel ve Ercan olarak devam eden grup, aynı tadı bulamayınca tamamıyla dağıldı. 3'lü hallerinde yakaladıkları armoni 2'li hallerinde maalesef devam edememişti.
Bonus: Model 
Müziğe başladıklarından bu yana hep bir üyesini kaybeden grup, arka planda değişiklikler yaşasa da temelde 3 üyesini sağlam tutuyordu. Ta ki 2016 yılına kadar; solist Fatma Turgut gruptan ani bir kararla ayrıldı ve solo kariyere yöneldi. Bu durum grup dağıldı söylentilerini çıkarsa da diğer üyeler dağılmadıklarını ama ne yapacaklarını da bilmediklerini ifade eden bir paylaşımda bulundu. Yeni bir sesin gruba nasıl bir kimlik katacağı ise özellikle Model hayranları tarafından merakla beklenen bir konu.
Bonus: Model Müziğe başladıklarından bu yana hep bir üyesini kaybeden grup, arka planda değişiklikler yaşasa da temelde 3 üyesini sağlam tutuyordu. Ta ki 2016 yılına kadar; solist Fatma Turgut gruptan ani bir kararla ayrıldı ve solo kariyere yöneldi. Bu durum grup dağıldı söylentilerini çıkarsa da diğer üyeler dağılmadıklarını ama ne yapacaklarını da bilmediklerini ifade eden bir paylaşımda bulundu. Yeni bir sesin gruba nasıl bir kimlik katacağı ise özellikle Model hayranları tarafından merakla beklenen bir konu.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >