Bir yıldır çöp evde tutuluyordu: Sağlık durumuyla ilgili doktor açıklama yaptı

Muhammet Cem
Muhammet Cem

Bursa'da bir yıl boyunca teyzesi tarafından çöp evde alıkonulan çocuğun kaldırıldığı Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nin başhekimi Prof. Dr. Özlenen Özkan, küçük Muhammet Cem'in son durumuna ilişkin bilgi verdi. Özkan, küçük çocuğun yavaştan yemek yemeye başladığını ve sağlık durumunun genel olarak iyiye gittiğini ifade etti.

Bursa'da bir yıl boyunca teyzesi tarafından çöp evde kilitli tutulan Muhammet'in sağlık durumuyla ilgili tedavi gördüğü Akdeniz Üniversitesi'nden açıklama geldi. Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, çocuğun tedavisinin devam ettiğini ve genel sağlık durumunun iyi olduğunu dile getirdi.

"Çok ciddi bir gelişme geriliği var"

Çocukta organ yetmezliği tespit etmediklerini belirten Özkan, "Genel sağlık durumu iyi, bizimle iletişime geçiyor. Bizlere gülümsediğini gördük. İnşallah önümüzdeki süreçte bu yaşadıklarını geride bırakması için uğraşacağız. Organ yetmezliği tespit etmedik. Çok ciddi bir gelişme geriliği mevcut. Sıvı açığı var. Bu açığı takip ederek, kapatmasını sağlayacağız" dedi.

"Yemek yemeye başladı"

Minik Muhammet Cem'in yemek yemeye başladığının haberini veren Özkan, "Görüntü anlamında normale gelmesi biraz zaman alacak. Ufak tefek oyuncaklar verdik, çok mutlu oldu. Biz de çok mutlu olduk. Taze fasulye yemiş, çorba içmiş bunlar bizi mutlu etti. Şu anda enerjisi az ama zamanla kendisine gelecek" diye konuştu.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >