Bir zamanların tozunu attıran 9 klasik araba

Üstünden bin yıl geçse de havalı duruşundan ödün vermeyecek klasik arabalar.

1908 yılında Henry Ford'un ilk seri üretim arabası Fort T'den sonra hızlıca yaygınlaşan otomobiller onlarca yıldır hayatımızda bulunuyor. Dünyada milyonlarca bulunan arabalardan bazıları var ki diğerlerinden kesin bir şekilde ayrılıyor. Yıllar önce üretilmiş olan kendine özgü havasından bir şey kaybetmemiş klasik arabalardan 9 tanesini sizler için listeledik.
Jaguar E-Type
1961-1975 yılları arasında üretilen E-Type, tasarımı ve yüksek performansıyla 60'lara damgasını vurdu. 0-100 km/h'ye sadece 7 saniyede hızlanmasıyla otomobil sevenleri büyülüyordu. Jaguar, E-Type'ın üretimini durdurduktan sonra bu araba daha da efsaneleşmiş ve klasik araçlar arasında önemli bir yere sahip olmuştur. Özellikle 1961 modeli en beğenilen kasasıdır.
Jaguar E-Type 1961-1975 yılları arasında üretilen E-Type, tasarımı ve yüksek performansıyla 60'lara damgasını vurdu. 0-100 km/h'ye sadece 7 saniyede hızlanmasıyla otomobil sevenleri büyülüyordu. Jaguar, E-Type'ın üretimini durdurduktan sonra bu araba daha da efsaneleşmiş ve klasik araçlar arasında önemli bir yere sahip olmuştur. Özellikle 1961 modeli en beğenilen kasasıdır.
Maserati Ghibli 4.7
Köpekbalığına benzeyen keskin köşeli tasarımıyla 1969 model Maserati üretildiği tarihlerde kısa bir sürede efsaneleşmiştir. Bir Ghibli yanınızdan geçerse görmeseniz de onu sesinden tanırsınız.
Maserati Ghibli 4.7 Köpekbalığına benzeyen keskin köşeli tasarımıyla 1969 model Maserati üretildiği tarihlerde kısa bir sürede efsaneleşmiştir. Bir Ghibli yanınızdan geçerse görmeseniz de onu sesinden tanırsınız.
Aston Martin DB5 
James Bond filminde kullanılan bu arabanın neden klasikleştiği konusunda başka bir şey söylemeye gerek yok.
Aston Martin DB5 James Bond filminde kullanılan bu arabanın neden klasikleştiği konusunda başka bir şey söylemeye gerek yok.
Mercedes 300SL Gullwing
1957 model olan bu araba üste doğru açılan kapıları gümüş rengi ve tasarımıyla en havalı klasik arabalardan biri olarak karşımıza çıkıyor.
Mercedes 300SL Gullwing 1957 model olan bu araba üste doğru açılan kapıları gümüş rengi ve tasarımıyla en havalı klasik arabalardan biri olarak karşımıza çıkıyor.
Ford Mustang
Mustang'in bu kadar ünlenmesine neden olması 1967 model kasasıdır. Şu anda hala yeni modelleri çıkan Mustang'in hiçbir modeli 67 yılını tutamamıştır.
Ford Mustang Mustang'in bu kadar ünlenmesine neden olması 1967 model kasasıdır. Şu anda hala yeni modelleri çıkan Mustang'in hiçbir modeli 67 yılını tutamamıştır.
Chevrolet Master 85 Business Coupe
Klasik araba demek sadece spor araba demek değildir. İş dünyasının 1940 ve sonrasında sıkça kullandığı bu araba da efsanelerdendir.
Chevrolet Master 85 Business Coupe Klasik araba demek sadece spor araba demek değildir. İş dünyasının 1940 ve sonrasında sıkça kullandığı bu araba da efsanelerdendir.
Volkswagen Camper
1950de üretilen bu minibüs bir dönemin hippilerinin alametifarikasıydı. Şimdi ise köfte ekmek arabası olarak varlığını sürdürüyor.
Volkswagen Camper 1950de üretilen bu minibüs bir dönemin hippilerinin alametifarikasıydı. Şimdi ise köfte ekmek arabası olarak varlığını sürdürüyor.
Chevrolet Impala
Bu araba ABD vatandaşlarının günlük kullanımı iççin 1950'lerin sonunda üretilmiştir. Üretildiği günden itibaren çok beğenilmiş ve klasikleşmiştir.
Chevrolet Impala Bu araba ABD vatandaşlarının günlük kullanımı iççin 1950'lerin sonunda üretilmiştir. Üretildiği günden itibaren çok beğenilmiş ve klasikleşmiştir.
Porsche 911 Turbo
Rüzgarlık hiçbir arabaya bu kadar yakışmadı.
Porsche 911 Turbo Rüzgarlık hiçbir arabaya bu kadar yakışmadı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >