Birkaç saniye baktıktan sonra çikolatalı pasta siparişi vermeye maruz kalacağınız çikolata dolusu bayram lezzetleri

Misafirlerinizin asla hayır diyemeyeceği çikolata dolusu bayram lezzetleri

Bayram temizliği, alışveriş derken bir yandan da bayram tatlısı telaşına girdiğinizi tahmin edebiliyoruz. Bu bayram şerbetli tatlılar, hamur işleri ve alışılagelmiş tatlılardan uzakta çok daha yaratıcı lezzetler ile misafirlerinizi karşılayın. Hiçbir misafirin hayır diyemeyeceği çikolata dolusu lezzetler yapmaya hazır mısınız? Size, çikolataya doyamayan misafirleriniz için bol çikolatalı bayram tatlısı tarifleri hazırladık.
Bir kaşığı ile çikolataya doyacaksınız
Orta boy bir tencereye süt, kakao, toz şeker ve unu döküp çırpmaya başlayın. Muhallebi kıvamına gelene kadar kısık ateşte karıştırın. Orta ateşte kaynamaya bırakın ve iyice kaynamaya başlayınca birkaç dakika kısık ateşte bekletin. Altını kapatın ve biraz dinlendirin; ardından vanilya ve margarin ekleyip karıştırmaya devam edin. Karışım kıvamına kavuşunca kaselere paylaştırıp oda sıcaklığında bekletin. Soğuduktan sonra dolaba koyun ve soğutun; hindistan cevizi, damla çikolata, fındık veya ceviz serperek servis edebilirsiniz.
Bir kaşığı ile çikolataya doyacaksınız Orta boy bir tencereye süt, kakao, toz şeker ve unu döküp çırpmaya başlayın. Muhallebi kıvamına gelene kadar kısık ateşte karıştırın. Orta ateşte kaynamaya bırakın ve iyice kaynamaya başlayınca birkaç dakika kısık ateşte bekletin. Altını kapatın ve biraz dinlendirin; ardından vanilya ve margarin ekleyip karıştırmaya devam edin. Karışım kıvamına kavuşunca kaselere paylaştırıp oda sıcaklığında bekletin. Soğuduktan sonra dolaba koyun ve soğutun; hindistan cevizi, damla çikolata, fındık veya ceviz serperek servis edebilirsiniz.
Gerekli malzemeler
3,5 su bardağı süt
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı kakao
Yarım su bardağı
1 çorba kaşığı tereyağı
Gerekli malzemeler 3,5 su bardağı süt 1 paket vanilya 2 çorba kaşığı un 4 çorba kaşığı kakao Yarım su bardağı 1 çorba kaşığı tereyağı
Yumuşacık bir kek ve akışkan bir çikolata sosu
Büyük bir kaba un, kakao, karbonat ve tuzu eleyin ve bir kenarda bekletin. Kremayı orta boy bir tencerede kısık ateşte yavaş yavaş karıştırarak pişirmeye başlayın. Kaynamaya başlayınca robottan geçirdiğiniz ya da parça haline gelmiş çikolataları ilave edin. Çikolata parçaları sıcak kremanın içinde iyice eriyene kadar karıştırın. Karışımın hazır olduğunu hissediyorsanız soğuk süstü de ilave edin ve oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyun. Bir yandan oda sıcaklığındaki tereyağını bir kaba alın ve üzerine şekeri ekleyip mikser yardımı ile iyice çırpın. Bu sırada yumurtaları da teker teker ilave edin ve yeniden çırpın. Son olarak vanilyayı da ekleyin; mis kokuları duyar gibiyiz.
Yumuşacık bir kek ve akışkan bir çikolata sosu Büyük bir kaba un, kakao, karbonat ve tuzu eleyin ve bir kenarda bekletin. Kremayı orta boy bir tencerede kısık ateşte yavaş yavaş karıştırarak pişirmeye başlayın. Kaynamaya başlayınca robottan geçirdiğiniz ya da parça haline gelmiş çikolataları ilave edin. Çikolata parçaları sıcak kremanın içinde iyice eriyene kadar karıştırın. Karışımın hazır olduğunu hissediyorsanız soğuk süstü de ilave edin ve oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyun. Bir yandan oda sıcaklığındaki tereyağını bir kaba alın ve üzerine şekeri ekleyip mikser yardımı ile iyice çırpın. Bu sırada yumurtaları da teker teker ilave edin ve yeniden çırpın. Son olarak vanilyayı da ekleyin; mis kokuları duyar gibiyiz.
Sıra geldi hepsini birleştirmeye
Hazırladığınız karışımları birbirine karıştırmaya başlayabilirsiniz; yavaş yavaş karıştırıp düşük düzeyde çırpmaya başlayın. İyice karıştığına emin olduktan sonra devri yükseltin ve çırpmaya devam edin. Fırınınızı önceden 170 derecede ısıtın. Kek kalıbı tercihi size kalmış; istediğiniz kalıbı kullanabilirsiniz. Oda sıcaklığında bir yağ yardımıyla kalıbınızın her tarafını yağlayın; ardından karışımı kalıba döküp fırına atın. Yaklaşık 50 dakika sonra bir kürdan yardımıyla kekinizin pişip pişmediğini kontrol edin; kürdan ıslak çıkıyorsa 5-10 dakika daha pişmeye bırakın
Sıra geldi hepsini birleştirmeye Hazırladığınız karışımları birbirine karıştırmaya başlayabilirsiniz; yavaş yavaş karıştırıp düşük düzeyde çırpmaya başlayın. İyice karıştığına emin olduktan sonra devri yükseltin ve çırpmaya devam edin. Fırınınızı önceden 170 derecede ısıtın. Kek kalıbı tercihi size kalmış; istediğiniz kalıbı kullanabilirsiniz. Oda sıcaklığında bir yağ yardımıyla kalıbınızın her tarafını yağlayın; ardından karışımı kalıba döküp fırına atın. Yaklaşık 50 dakika sonra bir kürdan yardımıyla kekinizin pişip pişmediğini kontrol edin; kürdan ıslak çıkıyorsa 5-10 dakika daha pişmeye bırakın
Servise hazır
Kekiniz fırından çıktıktan sonra yaklaşık 15 dakika soğumasını ve oda sıcaklığına gelmesini bekleyin; ardından servis için ters çevirip bir tabağa alabilirsiniz.
Servise hazır Kekiniz fırından çıktıktan sonra yaklaşık 15 dakika soğumasını ve oda sıcaklığına gelmesini bekleyin; ardından servis için ters çevirip bir tabağa alabilirsiniz.
Gerekli malzemeler
2.5 su bardağı un
1/4 su bardağı kakao
1 çay kaşığı karbonat
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı krema
200 gram çikolata parçacığı (Robottan geçirebilirsiniz)
225 gram tereyağı 
1 su bardağı şeker
4 yumurta + 1 yumurtanın beyazı
1 çay kaşığı vanilya
Gerekli malzemeler 2.5 su bardağı un 1/4 su bardağı kakao 1 çay kaşığı karbonat 1/2 su bardağı süt 1/2 su bardağı krema 200 gram çikolata parçacığı (Robottan geçirebilirsiniz) 225 gram tereyağı 1 su bardağı şeker 4 yumurta + 1 yumurtanın beyazı 1 çay kaşığı vanilya
Krem şanti şöleni!
Kekinizin üzerini çikolata sosu ya da krem şanti ile süsleyebilirsiniz; kek hamuruyla çikolataya doyamam diyorsanız, çikolata sosu sizin için en ideali. Çikolata sosunu hazır alıp evde pişirebilirsiniz; evde kendiniz yapmak isterseniz de, tarifi oldukça kolay.
Krem şanti şöleni! Kekinizin üzerini çikolata sosu ya da krem şanti ile süsleyebilirsiniz; kek hamuruyla çikolataya doyamam diyorsanız, çikolata sosu sizin için en ideali. Çikolata sosunu hazır alıp evde pişirebilirsiniz; evde kendiniz yapmak isterseniz de, tarifi oldukça kolay.
Bu çikolata da yetmez diyorsanız, çikolata sosu ekleyin
Sos için gerekli malzemeler
120 gram bitter çikolata (Robottan geçirilmiş)
1/2 su bardağı krema
2 çorba kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
Bu çikolata da yetmez diyorsanız, çikolata sosu ekleyin Sos için gerekli malzemeler 120 gram bitter çikolata (Robottan geçirilmiş) 1/2 su bardağı krema 2 çorba kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
Köpük köpük bir çikolata lezzeti
Öncelikle çikolatalarınızı benmari usulü eritin ve bir kenarda beklemeye alın. Farklı bir kap çıkarıp yumurta sarılarını orta boy bir karıştırma kabına alıp çırpmaya başlayın; yumurtaların çok iyi çırpılması gerekiyor, dikkatli olun. Küçük bir tencereye sütü döküp şekeri içinde eritmeye başlayın ve kaynama noktasına gelince ateşten alın. Kaynamış sütü yumurta sarılarının üzerine yavaş yavaş dökmeye başlayın, bir anda dökmemeye özen gösterin. Azar azar eklemediğiniz takdirde, yumurta sarıları çok çabuk pişerek katılaşır; ki bu da istemediğimiz bir durum. Sütlü karışıma erimiş olan çikolatayı ekleyip iyice karıştırın. Ayrı bir kap çıkarıp yumurtanın beyazını benmaride bırakın; yumurta beyazlarını çikolatalı karışıma ekleyip yedirin.
Köpük köpük bir çikolata lezzeti Öncelikle çikolatalarınızı benmari usulü eritin ve bir kenarda beklemeye alın. Farklı bir kap çıkarıp yumurta sarılarını orta boy bir karıştırma kabına alıp çırpmaya başlayın; yumurtaların çok iyi çırpılması gerekiyor, dikkatli olun. Küçük bir tencereye sütü döküp şekeri içinde eritmeye başlayın ve kaynama noktasına gelince ateşten alın. Kaynamış sütü yumurta sarılarının üzerine yavaş yavaş dökmeye başlayın, bir anda dökmemeye özen gösterin. Azar azar eklemediğiniz takdirde, yumurta sarıları çok çabuk pişerek katılaşır; ki bu da istemediğimiz bir durum. Sütlü karışıma erimiş olan çikolatayı ekleyip iyice karıştırın. Ayrı bir kap çıkarıp yumurtanın beyazını benmaride bırakın; yumurta beyazlarını çikolatalı karışıma ekleyip yedirin.
Biraz krem şanti ve birkaç meyve dokunuşu
Servis edeceğiniz kapları hazırlayın; servis şekli size kalmış. Hazırladığınız karışımı servi kaplarınıza döküp buzdolabında 2-3 saat soğumaya bırakın. Sunum yaparken pudra şeker ya da krem şanti de kullanabilirsiniz.
Biraz krem şanti ve birkaç meyve dokunuşu Servis edeceğiniz kapları hazırlayın; servis şekli size kalmış. Hazırladığınız karışımı servi kaplarınıza döküp buzdolabında 2-3 saat soğumaya bırakın. Sunum yaparken pudra şeker ya da krem şanti de kullanabilirsiniz.
Gerekli malzemeler
240 gram çikolata (Robottan geçirilmiş)
1/3 su bardağı süt
3 çorba kaşığı şeker
1/8 çay kaşığı tuz
2 yumurta sarısı
4 yumurta beyazı
200 ml krema
Gerekli malzemeler 240 gram çikolata (Robottan geçirilmiş) 1/3 su bardağı süt 3 çorba kaşığı şeker 1/8 çay kaşığı tuz 2 yumurta sarısı 4 yumurta beyazı 200 ml krema
Çikolatalı Milkshake
Bayramın sıcak günlere denk gelmesiyle misafirlerinizin içini serinletecek lezzetlere ihtiyacınız olabilir. Tam da bunun için size layık bir tarifimiz var; çikolata deposu milkshake. Öncelikle süt, dondurma şeker ve kakaoyu bir kaba koyup blender ile 2-3 dk kadar çırpın, köpürtün. Bu tarif 2 fincan için oldukça uygun; siz istediğiniz kadar arttırabilirsiniz.
Çikolatalı Milkshake Bayramın sıcak günlere denk gelmesiyle misafirlerinizin içini serinletecek lezzetlere ihtiyacınız olabilir. Tam da bunun için size layık bir tarifimiz var; çikolata deposu milkshake. Öncelikle süt, dondurma şeker ve kakaoyu bir kaba koyup blender ile 2-3 dk kadar çırpın, köpürtün. Bu tarif 2 fincan için oldukça uygun; siz istediğiniz kadar arttırabilirsiniz.
Çikolata sosu sırası
Bardağın kenarına çikolata sosu sıkın; sosun soğuk olmasına dikkat edin. Bardağın içine karışımı dökün; karışımı meyveli isterseniz meyve aroması da koyabilirsiniz. Milkshake karışımının üzerine yeniden çikolata sosu ilave edin ve çay süzgeci yardımıyla kakao serpin.
Çikolata sosu sırası Bardağın kenarına çikolata sosu sıkın; sosun soğuk olmasına dikkat edin. Bardağın içine karışımı dökün; karışımı meyveli isterseniz meyve aroması da koyabilirsiniz. Milkshake karışımının üzerine yeniden çikolata sosu ilave edin ve çay süzgeci yardımıyla kakao serpin.
Daha bitmedi!
İçeceklerin üzerine birer kaşık dondurma ve iki parça buz eklemeyi ihmal etmeyin. Çikolatadan önce dondurmanın lezzetine varmak size iyi gelecek.
Daha bitmedi! İçeceklerin üzerine birer kaşık dondurma ve iki parça buz eklemeyi ihmal etmeyin. Çikolatadan önce dondurmanın lezzetine varmak size iyi gelecek.
Gerekli malzemeler
1. 5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı kakao
Çikolatalı dondurma
2 adet buz
Çikolata sosu
Gerekli malzemeler 1. 5 su bardağı süt 1 yemek kaşığı şeker 1 çay kaşığı kakao Çikolatalı dondurma 2 adet buz Çikolata sosu
Çikolatalı meyve şöleni
Öncelikle çikolataları benmari usulü eritmeye başlayın; bir tarafta bekletin. Kullanmak istediğiniz meyvelerin kabuklarını soyun, yıkayın ve kurutun. Erittiğiniz çikolataya meyveleri sırasıyla batırıp alüminyum folyo kaplı bir tepsiye dizin. Donması için dolaba kaldırın ve 1-2 saat bekleyin. Bitter çikolata ile donan meyveleri bu şekilde de servis edebilirsiniz.
Çikolatalı meyve şöleni Öncelikle çikolataları benmari usulü eritmeye başlayın; bir tarafta bekletin. Kullanmak istediğiniz meyvelerin kabuklarını soyun, yıkayın ve kurutun. Erittiğiniz çikolataya meyveleri sırasıyla batırıp alüminyum folyo kaplı bir tepsiye dizin. Donması için dolaba kaldırın ve 1-2 saat bekleyin. Bitter çikolata ile donan meyveleri bu şekilde de servis edebilirsiniz.
Çikolata tadına doyamayanlar için beyaz çikolata
Bu kadar çikolata bize yetmez diyorsanız, donmuş meyvelerinize beyaz çikolata hazırlayın. Kırılmış beyaz çikolata parçalarını benmari usulü eritin ve çatal yardımıyla siyah çikolatanın üzerine erimiş beyaz çikolatayı da ilave edin.
Çikolata tadına doyamayanlar için beyaz çikolata Bu kadar çikolata bize yetmez diyorsanız, donmuş meyvelerinize beyaz çikolata hazırlayın. Kırılmış beyaz çikolata parçalarını benmari usulü eritin ve çatal yardımıyla siyah çikolatanın üzerine erimiş beyaz çikolatayı da ilave edin.
Gerekli malzemeler
2 paket çikolata (Bitter ya da beyaz)
Meyve (Dilediğinizi kullanabilirsiniz.)
Alüminyum folyo
Gerekli malzemeler 2 paket çikolata (Bitter ya da beyaz) Meyve (Dilediğinizi kullanabilirsiniz.) Alüminyum folyo
Kahve yanında çikolata topları
Bayramda misafirlerinize gururla sunabileceğiniz lezzetlerden biri çikolata topları. Hem lezzetli hem ikramı kolay; ister çay, ister kahve yanı ikramı olarak sunabileceğiniz bu lezzetin yapımı da oldukça kolay. Öncelikle bisküvileri robottan geçirip ufalayın; içine toz şeker, tereyağı ve kakaoyu da ilave edip karıştırmaya başlayın. Karışım kıvama gelince, hamur gibi yoğurun ve ufak parçalar alıp yuvarlayın. Bisküvi toplarınız hazır olunca dolapta dinlenmeye bırakın ve o sırada çikolatalarınızı eritin. Çikolata eriyince topları çikolata içinde gezdirin ve bir tarafta hazırladığınız (pasta şekeri, badem, fındık, fıstık, sizin tercihinize kalmış) soslara bulayın ve yeniden dolaba kaldırın. Çikolatası donunca kürdanla servis edebilirsiniz.
Kahve yanında çikolata topları Bayramda misafirlerinize gururla sunabileceğiniz lezzetlerden biri çikolata topları. Hem lezzetli hem ikramı kolay; ister çay, ister kahve yanı ikramı olarak sunabileceğiniz bu lezzetin yapımı da oldukça kolay. Öncelikle bisküvileri robottan geçirip ufalayın; içine toz şeker, tereyağı ve kakaoyu da ilave edip karıştırmaya başlayın. Karışım kıvama gelince, hamur gibi yoğurun ve ufak parçalar alıp yuvarlayın. Bisküvi toplarınız hazır olunca dolapta dinlenmeye bırakın ve o sırada çikolatalarınızı eritin. Çikolata eriyince topları çikolata içinde gezdirin ve bir tarafta hazırladığınız (pasta şekeri, badem, fındık, fıstık, sizin tercihinize kalmış) soslara bulayın ve yeniden dolaba kaldırın. Çikolatası donunca kürdanla servis edebilirsiniz.
Gerekli malzemeler
2 paket bisküvi (Kakao ya da vanilyalı)
1 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
2 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı toz şeker
1 kase hindistan cevizi, kırık badem, ceviz ve ya fındık tozu
1 kase benmaride eritilmiş çikolata
Gerekli malzemeler 2 paket bisküvi (Kakao ya da vanilyalı) 1 çay bardağı süt 1 çorba kaşığı oda sıcaklığında tereyağı 2 çorba kaşığı kakao 2 çorba kaşığı toz şeker 1 kase hindistan cevizi, kırık badem, ceviz ve ya fındık tozu 1 kase benmaride eritilmiş çikolata
Çikolata dolusu mutlu bayramlar...
:)
Çikolata dolusu mutlu bayramlar... :)
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >