Ölümcül hastalık salmonella vakasında artış: Kinder ürünleri toplanıyor

Kinder Sürpriz Yumurta
Kinder Sürpriz Yumurta

Geçtiğimiz günlerde Birleşik Krallık'ta 63 çocuğa salmonella buluşmasıyla ilgili Kinder Sürpriz yumurtaların bağlantılı olabileceği belirtilmişti. Yetkililere göre salmonella kaynaklı zehirlenme vakaları Belçika'daki Ferrero fabrikasından kaynaklanıyor. Ferrero firması önlem olarak son kullanma tarihi 11 Temmuz 2022 ve 7 Ekim 2022 arasında olan iki parti yumurtayı geri çağırdığını açıkladı. Geri çağrılan ürünler arasında Kinder Sürpriz yumurtaları, Schoko-Bons ve küçük yumurtalar ile diğer bazı Kinder çikolatalar yer alıyor. Peki ölümcül bakteriyel hastalık olarak bilinen salmonella belirtileri nelerdir? Detaylar haberimizde...

Birleşik Krallık'ta 63 çocuğa, Kinder Sürpriz yumurtalarıyla bağlantılı bir salgında salmonella bulaşmasının ardından, Ferrero firması önlem olarak son kullanma tarihi 11 Temmuz 2022 ve 7 Ekim 2022 arasında olan iki parti yumurtayı geri çağırmıştı.

Birleşik Krallık'ta bazı parti yumurtaların geri çağrılmasının ardından, üretici Ferrero şirketi Fransa'daki bazı Kinderçikolata ürünleri için de aynı uygulamaya gitti.

Kinder ürünleri salmonella vakaları yüzünden geri çağrıldı

Ferrero'dan yapılan açıklamada, Fransa'da raflarda yer alan Belçika'da üretilmiş tonlarca Kinder çikolata ürününün "salmonella vakalarıyla" muhtemel bağlantısı nedeniyle geri çağrıldığı belirtildi.

Fransa'da marketlerde satılan Kinder ürünlerinin salmonella vakalarıyla herhangi bir bağlantısının tespit edilmediği, tüketicilerden de henüz şikayet gelmediği aktarılırken, geri çağırmaya konu ürünlerin tüketilmemesi istendi.

Geri çağrılan ürünler arasında Kinder Sürpriz yumurtaları,Schoko-Bons ve küçük yumurtalar ile diğer bazı Kinder çikolatalar yer alıyor.

Salmonella vakasının belirtileri nelerdir?

Fransa'da henüz salmonella vakası rapor edilmedi. Salgın nedeniyle herhangi bir can kaybı da bildirilmedi.

Salmonellanın belirtileri arasında ishal, mide bulantısı, kusma ve ateş yer alıyor. Vakaların çoğunda birkaç gün içinde belirtiler ortadan kalkarken, özellikle küçük yaştakiler ve bağışıklık sistemi zayıfların zaman zaman hastaneye kaldırılması gerekebiliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >