Birleşmiş Milletler duyurdu: İsrail güneydeki Han Yunus ve diğer bölgeleri de bombalıyor

BM, İsrail'in kuzeydeki sivil nüfusun gitmesini istediği bölgeleri vurduğunu açıkladı.
BM, İsrail'in kuzeydeki sivil nüfusun gitmesini istediği bölgeleri vurduğunu açıkladı.

İsrail, Gazze Şeridi'nde sivillere yönelik saldırılarını sürdürüyor. Birleşmiş Milletler, İsrail güçlerinin hava, deniz ve karadan ağır bombardımanlarına devam ettiğini bildirdi. BM tarafından yapılan açıklamada, "İsrail Hava Kuvvetleri, kuzeydeki sivil nüfusun gitmesini istediği güneydeki Han Yunus ve diğer bölgeleri de bombalıyor." denildi.

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistin Mültecilerine Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail güçlerinin hava, deniz ve karadan ağır bombardımanlarına devam ettiği bildirildi.

Açıklamada, Gazze'deki sivillerin güneye gitmesine yönelik talimatlara rağmen İsrail Hava Kuvvetlerinin Han Yunus ve güneyde bulunan diğer bölgeleri vurmaya devam ettiği ifade edildi.

Bölgede susuzluk endişesi hakim

Gazze'nin son deniz arıtma suyu tesisinin bugün kapatılması nedeniyle bölgede susuzluk ve bundan kaynaklanan hastalıklara ilişkin endişelerin olduğu kaydedilen açıklamada, bugün Gazze Şeridi'nin güneyindeki bir su hattının üç saatliğine açıldığı ancak bunun Han Yunus nüfusunun yaklaşık yarısına sınırlı miktarda su sağladığı bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada, su hattının 3 saatliğine açılmasından Gazze nüfusunun yalnızca yüzde 14'ünün faydalandığına dikkat çekildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >