Birleşmiş Milletler Siyonist zulmünün bilançosunu açıkladı: 700 bin kişi yerinden edildi

Birleşmiş Milletler
Birleşmiş Milletler

Birleşmiş Milletler, İsrail'in mart ayında Gazze'de ateşkesi ihlal etmesinden bu yana 700 bin kişinin yerinden edildiğini rapor etti. Öte yandan ateşkesi çiğneyen İsrail halen Gaze'ye menfur saldırılara devam ediyor.

Birleşmiş Milletler (BM) Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında Gazze'deki gelişmelere ilişkin açıklamada bulundu. İsrailli yetkililerin önceki gün bir ‘tahliye emri’ daha yayımladığını belirten Dujarric, İsrail'in mart ayında Gazze'de ateşkesi ihlal etmesinden bu yana 700 bin kişinin birkaç kez yerinden edildiğini kaydetti.

Birleşmiş Milletler
Birleşmiş Milletler

İsrailli yetkililerin insani yardım girişimlerini engellemeye devam ettiğini ve önceki gün BM'nin 8 yardım girişiminden 3'ünü doğrudan reddettiklerini aktaran Dujarric, engelsiz yardım erişiminin acilen sağlanması gerektiğini söyledi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >