Birlikte harika ikili olan birbirinden güzel 10 şey

  İkili
İkili

Bu ikilileri gördüğünüzde siz de onları ayırmak istemeyeceksiniz.

Simit ve çay

                                    Yolda giderken aldığınız ve şansınıza taze çıkan gevrek bir simiti ve yanında iyi demlenmiş koyu bir çayı düşünün. O gevrek simit tek başına yenince de lezzetli olacaktır fakat demli bir çayın yanında yendiği kadar güzel olması çok zor. Bundan dolayı listemizin ilk sırasında yıllardır kitaplara ve filmlere konu olan bu ikili bulunuyor.
Simit ve çay Yolda giderken aldığınız ve şansınıza taze çıkan gevrek bir simiti ve yanında iyi demlenmiş koyu bir çayı düşünün. O gevrek simit tek başına yenince de lezzetli olacaktır fakat demli bir çayın yanında yendiği kadar güzel olması çok zor. Bundan dolayı listemizin ilk sırasında yıllardır kitaplara ve filmlere konu olan bu ikili bulunuyor.
Kahve-Kitap

                                    Her ne kadar sosyal medya hesaplarında paylaşılan fotoğraflardan dolayı bıkılmış bir klişe olarak gözükse de sürükleyici bir kitap eşliğinde kahve içmek kadar güzel ikili olacak şeyler maalesef çok azdır. Popüler kültür bu güzel ikilinin ününe gölge düşürmeye çalışsa da listemizde birbirine yakışan bu muhteşem ikilinin yerini alması gerektiğini düşündük.
Kahve-Kitap Her ne kadar sosyal medya hesaplarında paylaşılan fotoğraflardan dolayı bıkılmış bir klişe olarak gözükse de sürükleyici bir kitap eşliğinde kahve içmek kadar güzel ikili olacak şeyler maalesef çok azdır. Popüler kültür bu güzel ikilinin ününe gölge düşürmeye çalışsa da listemizde birbirine yakışan bu muhteşem ikilinin yerini alması gerektiğini düşündük.
Kuru Fasulye-Pilav

                                    Madem birlikte harika olan ikililere örnek veriyoruz, o zaman birisi olmadan diğerini düşünmenin zor olduğu kuru fasulye ve pilavı da atlamamız gerekir. Yıllardır hemen her esnaf lokantasının demirbaşı, evlerin ise sevilen yemeği olan kuru ve pilav insana “birbirleri için yaratılmışlar” dedirten uyumlu ikili olarak karşımıza çıkıyor.
Kuru Fasulye-Pilav Madem birlikte harika olan ikililere örnek veriyoruz, o zaman birisi olmadan diğerini düşünmenin zor olduğu kuru fasulye ve pilavı da atlamamız gerekir. Yıllardır hemen her esnaf lokantasının demirbaşı, evlerin ise sevilen yemeği olan kuru ve pilav insana “birbirleri için yaratılmışlar” dedirten uyumlu ikili olarak karşımıza çıkıyor.
Mantı- Yoğurt

                                    Kuru ve pilav neyse mantıyla yoğurtta odur! Çok iddialı bir giriş yapmamızın nedeni yoğurdun ve mantının bunu hak ediyor olmasından dolayıdır. Günümüzde farklı tarzda pişirilmiş yeni tarifleri çıksa bile yoğurt hala mantıyı mantı yapan gıda olarak karşımıza çıkar.
Mantı- Yoğurt Kuru ve pilav neyse mantıyla yoğurtta odur! Çok iddialı bir giriş yapmamızın nedeni yoğurdun ve mantının bunu hak ediyor olmasından dolayıdır. Günümüzde farklı tarzda pişirilmiş yeni tarifleri çıksa bile yoğurt hala mantıyı mantı yapan gıda olarak karşımıza çıkar.
Pazar ve kahvaltı

                                    Kahvaltı hafta içi erken mesaiye giden çalışanlar tarafından ya atlanılan ya da hızlıca geçiştirilen bir öğün olarak karşımıza çıkıyor. Hafta içi yapılamayan kahvaltıların acısı pazar günü çıkarılıyor. Bundan dolayı pazar günü ve kahvaltı birbirinden hiç ayrılmaması gereken önemli ve keyifli bir ikili olarak listemize giriyor.
Pazar ve kahvaltı Kahvaltı hafta içi erken mesaiye giden çalışanlar tarafından ya atlanılan ya da hızlıca geçiştirilen bir öğün olarak karşımıza çıkıyor. Hafta içi yapılamayan kahvaltıların acısı pazar günü çıkarılıyor. Bundan dolayı pazar günü ve kahvaltı birbirinden hiç ayrılmaması gereken önemli ve keyifli bir ikili olarak listemize giriyor.
Bal-Kaymak

                                    İşte birbirini tamamlayan iki yiyecek daha! Yukarıda da bahsettiğimiz günümüz iş yaşamından dolayı daha da önemi artan pazar kahvaltılarında bal ile kaymağın olması ortamı güzelleştiren, mideleri mesud eden harika ikili olarak karşımıza çıkıyor.
Bal-Kaymak İşte birbirini tamamlayan iki yiyecek daha! Yukarıda da bahsettiğimiz günümüz iş yaşamından dolayı daha da önemi artan pazar kahvaltılarında bal ile kaymağın olması ortamı güzelleştiren, mideleri mesud eden harika ikili olarak karşımıza çıkıyor.
Zeki Alasya ve Metin Akpınar filmleri

                                    Yakın bir zaman önce hayatını kaybeden Zeki Alasya ve onunla hem çok iyi arkadaş olan hem de oynadığı filmlerde ona eşlik eden Metin Akpınar ikilisi de listemizin sonuncu maddesini oluşturuyor. Beraber onlarca filmde başrol olarak karşımıza çıkan bu ikilinin filmleri çoğu zaman yüzümüzü güldürürken bazı zamanlarda da gözlerimizin dolmasına neden oluyor. Türk sinemasının belki de en iyi ikililerinden birisi olan Zeki Alasya ve Metin Akpınar'ın filmleri üzerinden her ne kadar zaman geçerse geçsin kalitesinden hiçbir şey kaybetmiyor.
Zeki Alasya ve Metin Akpınar filmleri Yakın bir zaman önce hayatını kaybeden Zeki Alasya ve onunla hem çok iyi arkadaş olan hem de oynadığı filmlerde ona eşlik eden Metin Akpınar ikilisi de listemizin sonuncu maddesini oluşturuyor. Beraber onlarca filmde başrol olarak karşımıza çıkan bu ikilinin filmleri çoğu zaman yüzümüzü güldürürken bazı zamanlarda da gözlerimizin dolmasına neden oluyor. Türk sinemasının belki de en iyi ikililerinden birisi olan Zeki Alasya ve Metin Akpınar'ın filmleri üzerinden her ne kadar zaman geçerse geçsin kalitesinden hiçbir şey kaybetmiyor.
Sinema ve mısır

                                    Hazır film demişken harika bir ikili oluşturan film ve mısıra da değinmeliyiz. Özellikle sinemaya gittiğinizde izlediğiniz filme bol tuzlu bir patlamış mısırın eşlik etmesini istemez misiniz? Bazıları filmin ilk bölümünde bazıları ise arada mısır almayı tercih eder. Tercihinizin zamanı ne olursa olsun film ve mısır da birbirlerini tamamlayan harika bir ikili olarak karşımıza çıkar. Sadece sinemada değil evde film izlense bile mısırın o filme eşlik etmesi çokça tercih edilir.
Sinema ve mısır Hazır film demişken harika bir ikili oluşturan film ve mısıra da değinmeliyiz. Özellikle sinemaya gittiğinizde izlediğiniz filme bol tuzlu bir patlamış mısırın eşlik etmesini istemez misiniz? Bazıları filmin ilk bölümünde bazıları ise arada mısır almayı tercih eder. Tercihinizin zamanı ne olursa olsun film ve mısır da birbirlerini tamamlayan harika bir ikili olarak karşımıza çıkar. Sadece sinemada değil evde film izlense bile mısırın o filme eşlik etmesi çokça tercih edilir.
Süheyl ve Behzar Uygur

                                    Televizyon dünyasının iki ünlü kardeşini de bu listeye eklememek haksızlık oldurdu. Günümüzde kardeş olan birçok sanatçı bulunmakla birlikte Süheyl ve Behzat Uygur kadar birbirleri ile anılan kardeşler çok da fazla mevcut değil. Uygur kardeşler daha önceden beraber sundukları televizyon yarışmalarıyla bir dönemin en çok tutulan programlarına da imza attılar.
Süheyl ve Behzar Uygur Televizyon dünyasının iki ünlü kardeşini de bu listeye eklememek haksızlık oldurdu. Günümüzde kardeş olan birçok sanatçı bulunmakla birlikte Süheyl ve Behzat Uygur kadar birbirleri ile anılan kardeşler çok da fazla mevcut değil. Uygur kardeşler daha önceden beraber sundukları televizyon yarışmalarıyla bir dönemin en çok tutulan programlarına da imza attılar.
Xavi ve Iniesta

                                    Şimdi ise sırada birbirinden yetenekli dünyaca ünlü iki futbolcu var. 2015 yılına kadar önlerindeki Messi ile büyük bir uyum içinde başarılı maçlar çıkaran Xavi ve Iniesta da listemizde bulunuyor. Her ne kadar Xavi 2015 yılında Al-Sadd'a transfer olmuş olsa da o ve Iniesta'nın uyumlu futbolu herkesin aklına kazındı bile.
Xavi ve Iniesta Şimdi ise sırada birbirinden yetenekli dünyaca ünlü iki futbolcu var. 2015 yılına kadar önlerindeki Messi ile büyük bir uyum içinde başarılı maçlar çıkaran Xavi ve Iniesta da listemizde bulunuyor. Her ne kadar Xavi 2015 yılında Al-Sadd'a transfer olmuş olsa da o ve Iniesta'nın uyumlu futbolu herkesin aklına kazındı bile.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >