Bitcoin'den yeni rekor: Kazma oranı en yüksek seviyeye ulaştı!

Bitcoin
Bitcoin

Bitcoin'de 'Hash Rate' olarak isimlendirilen üretime dayalı kazma oranı şu anda tarihin en yüksek seviyesine ulaşmış durumda. Piyasayı olumlu etkileyen bu durumun önümüzdeki dönemlerde devam etmesi bekleniyor. Detaylar haberimizde:

Bitcoin ve altcoin'ler son dönemlerde olumsuz haberlerle sık sık gündeme geliyor. Özellikle BTC ve diğer büyük coin'lerdeki değer kayıpları yatırımcıları üzdüğü gibi, dijital para birimlerine yönelmek isteyen kişilerin önünü kesiyor.

Fakat durum aslında göründüğü kadar kötü değil. Hatta yapılan araştırmalarda ortaya çıkan rakamlar şu anda Bitcoin kazmaoranının tarihin en yüksek seviyesine çıktığını gösteriyor. Yani aslına bakılırsa Bitcoin mining denilen işlem tüm hızıyla devam ediyor.

Tarihin en yüksek seviyesinde

Hash Rate olarak da ifade edilen kazma oranı aslında BTC piyasasının hareketliliği için büyük önem taşıyor. Bu yılın başında 40 kentilyon/s ile ortalama seviyede olan kazma oranı şu anda 60 kentilyon/s seviyesinde. Bu rakam aslında bir rekor anlamına geliyor. Üstelik 6-7 aylık süreçteki bu yükselişin önemi de çok büyük.

Bu rakamlar neticesinde yapılan analizlere göre BTC ve alt coin'ler tekrardan değer kazanmaya başlıyor. Bitcoin üretimine olan ilgilinin artması ve kazma işlemlerine devam ediliyor olması piyasaya olumlu yansıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >