Bitlis'li gençlerden 15 Temmuz için kısa film

Etkilendikleri 15 Temmuz darbe girişiminin kısa filmini çekmek isteyen bir grup genç; çekimi cep telefonu kamerasıyla yapıyor.

"Biz de o akşam sokaklara indik. Demokrasi nöbetlerine katıldık. Bundan dolayı arkadaşlarımızla darbe gecesini canlandırmak istedik. Kameramız olmadığı için kısa filmimizin çekimlerine cep telefonu ile başladık." diyen gençler; "13-14 dakika sürecek kısa filmde darbe girişimi gecesinde devlet büyüklerinin cep telefonu ile televizyonlara bağlanması, darbeci askerlerin halkın üzerine ateş açması ve vatandaşların bayraklarla yürümesi gibi olayların yer aldığını anlattı.

Mahalledeki gençlerden oluşan 25 kişilik ekiple çektikleri kısa filmi tamamladıktan sonra sosyal medyada paylaşmayı planladıklarını ifade ederek, ekipmanlarının daha iyi olması halinde daha kaliteli filmler çekebileceklerini de vurguluyorlar.

İzledikleri filmlerden etkilenerek bu işe heveslenen gençlerin, "Suskun mahkumlar" adlı bir de kısa filmleri bulunuyor. Gençler arasında sinema oyuncusu olmak isteyen de var.




Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >