BM'de 4'üncü Filistin oturumu: Fransa ateşkes ve insani yardım talebinde bulunacak

İsrail'in sivillere yönelik hava saldırıları devam ediyor
İsrail'in sivillere yönelik hava saldırıları devam ediyor

ABD'nin veto yetkisiyle engel olduğu Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) Filistin için 4. kez kapalı oturumda toplandı. Diplomat kaynaklar Fransa ve Tunus'un 'ateşkes ve insani yardım erişimi' talep eden bir karar tasarısı sunacak. İsrail'in düzenlediği hava saldırılarında şimdiye dek 64'ü çocuk 227 Filistinli yaşamını yitirdi.

Fransa,Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne (BMGK), İsrail ve Filistin arasında ateşkes talep eden bir tasarı sunacak.


BM Güvenlik Konseyi, İsrail ve Filistin arasında yaşanan gerilimi ve Gazze'ye yönelik hava saldırılarını görüşmek için 4. kez kapalı oturumda toplandı.

AA muhabirinin, toplantının ardından diplomatik kaynaklardan edindiği bilgiye göre Fransa, Tunus ile BM Güvenlik Konseyi'ne "ateşkes ve insani yardım erişimi" talep eden bir karar tasarısı getirecek.

Konseyin Mayıs ayı dönem başkanı Çin'in BM Daimi Temsilcisi Zhang Jun ise toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, "Çatışmalara, şiddete son verilmeli, siviller korunmalı" dedi.

Ne olmuştu?


BM Güvenlik Konseyi, İsrail-Filistin krizini görüşmek için daha önce 3 kez toplandı ancak konseyde veto gücüne sahip ABD'nin İsrail yanlısı tutumu nedeniyle şimdiye kadar bir adım atılmadı.

BM'ye göre, İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırıları nedeniyle 58 binden fazla Filistinli yerinden edildi.

İsrail'in 10 Mayıs'tan bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 64'ü çocuk, 36'sı kadın olmak üzere 227 kişi yaşamını yitirdi, 1530 kişi de yaralandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >