BM'den depremlerde hayatını kaybedenler için saygı duruşu

BM Ticaret ve Kalkınma Konferansının Ticaret ve Kalkınma Kurulu 73. İcra Oturumu Toplantısı
BM Ticaret ve Kalkınma Konferansının Ticaret ve Kalkınma Kurulu 73. İcra Oturumu Toplantısı

BM Ticaret ve Kalkınma Konferansının Ticaret ve Kalkınma Kurulu 73. İcra Oturumu Toplantısı Cenevre'de başladı. 15 Şubat'a kadar sürecek olan toplantı, Türkiye ve Suriye'de hayatını kaybedenler için saygı duruşuyla başladı.

BM Cenevre Ofisi'nde 1 dakikalık saygı duruşu ile başlayan toplantıya, Türkiye'nin Dünya Ticaret Örgütü nezdinde Daimi Temsilcisi Büyükelçi Alparslan Acarsoy ile diğer ülkelerin temsilcileri katıldı.

Saygı duruşunun ardından teşekkür konuşması yapan Acarsoy, depremlerin Türkiye'de 10 ili etkilediğini söyledi.

'Asrın felaketi' olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin Suriye'yi de etkilediğini belirten Acarsoy, orada da yaşamını yitirenler için başsağlığı dileklerini iletti.

Toplantı 15 Şubat'ta sona erecek

Acarsoy, bu süreçte Türkiye'ye destek olan ülkeler ve BM'ye bağlı kuruluşlara teşekkür ederek "Bu zor zamandaki desteğiniz bize güç veriyor." dedi.

BM Ticaret ve Kalkınma Konferansının (UNCTAD) Ticaret ve Kalkınma Kurulu 73. İcra Oturumu Toplantısı, 15 Şubat'ta sona erecek.

Dünya Ticaret Örgütünün 8 Şubat'taki Malezya Ticaret Politikası Gözden Geçirme Toplantısı'nda oturum başkanı ve söz alan 40'a yakın üye, Türkiye'ye taziye dileklerini iletmiş, Türkiye ile dayanışma ve destek düşüncelerini paylaşmıştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >