BMW otomobillere sanal dokunmatik ekran: HoloActive Touch

BMW, yeni nesil otomobillerinde HoloActive Touch isimli sanal dokunmatik ekran kullanacak. Yeni sistem, CES 2017'de detaylı bir şekilde tanıtılacak.

Otomobil sektörü, yeni nesil elektrikli ve sürücüsüz modellerle birlikte önemli bir devrin kapılarını araladı. Elbette şu an bu iki alan da emekleme aşamasında. Ancak, önümüzdeki yıllarda fosil yakıtlı otomobillerin yasaklanmasıyla birlikte elektrikli modellere talebin hayli artacağı öngörülüyor. Benzer durum sürücüsüz otomobiller için de geçerli elbette. Keza, güvenlik ve konfor konusundaki gelişmeler sonrasında sürücüsüz otomobillerin de yoğun ilgi göreceği aşikar.

Otomobiller, artık birçok kişi için aynı zamanda bir mobil ofis. Dolayısıyla hem konfor hem de araç içerisindeki bağlantı teknolojileri büyük önem taşıyor. Sürücü ve yolcular, özellikle bilgi ve eğlence sistemlerinin üst düzey performans sergilemesini bekliyor. Dolayısıyla şirketler bu doğrultuda çalışmalarını hızlandırıyor.

BMW, ilk olarak geçtiğimiz sene CES fuarında duyurduğu HoloActive Touch sistemini yeniledi ve daha ilgi çekici bir hale getirdi. HoloActive Touch, şirketin Connected Cloud sistemi üzerine kurulan ve halihazırda 7 Serisi'nde kullanılan kontrol sisteminin gelişmiş versiyonu olarak belirtiliyor. En sıra dışı detaylardan birisi ise kokpite eklenen ekran. Bu ekran, sürücülerin hareketlerini komut olarak algılayarak işleme dönüştürüyor. Yeni araç içi kontrol sisteminin CES 2017'de daha detaylı tanıtılması bekleniyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >