Otel odasında korkunç gece: Böcek ailesi faciasında yürek yakan detay ortaya çıktı

​Otel odasında korkunç gece: Böcek ailesi faciasında yürek yakan gerçek ortaya çıktı
​Otel odasında korkunç gece: Böcek ailesi faciasında yürek yakan gerçek ortaya çıktı

İstanbul Beşiktaş’ta meydana gelen zehirlenme olayında hayatını kaybeden anne ve iki çocuğu, Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesinde yan yana toprağa verildi. Anne ve kızının mezar taşlarına sarılan gelin duvağı ise cenazeye katılanların içini sızlattı. Olay sonrası ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan baba Servet Böcek’in tedavisinin sürdüğü, soruşturma kapsamında gözaltı sayısının 11’e ulaştığı bildirildi.

12 Kasım gecesi Fatih’teki bir otelde meydana gelen olayda, tatil için Almanya’dan İstanbul’a gelen Servet ve Çiğdem Böcek çifti ile çocukları 6 yaşındaki Kadir ve 3 yaşındaki Masal fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen anne Çiğdem Böcek ile iki küçük çocuk yaşamını yitirdi. Baba Servet Böcek’in ise entübe edildiği ve yoğun bakımda tedavisinin devam ettiği ifade edildi.

Gözyaşlarıyla defnedildiler

Hayatını kaybeden üç kişi, hafta sonu Bolvadin Asri Mezarlığı’nda düzenlenen cenaze töreniyle defnedildi.

Anne ve çocuklarının yan yana açılan mezarlara konulması ve kız çocuğunun mezar taşına bağlanan gelin duvağı, cenazeye katılanları derinden sarstı. Aile üyeleri, yaşanan acının ardından olayın bir an önce aydınlatılmasını talep ediyor.

Çocuklarını sormuş

Servet Böcek’in dayısı Recep Yılmaz, cenaze sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada yaşananlara tepki gösterdi.

Yılmaz, “Çok büyük bir acı yaşıyoruz. Yeğenim hâlâ hayatta kalma mücadelesi veriyor. Olay gecesi aile otelde yatıyordu, başka bir yerde yemek yediklerini bilmiyorum. Çiğdem uyandığında kızına dokunuyor ve tepki vermediğini fark ediyor. Daha sonra otele haber veriyorlar, ambulans geliyor ve hastaneye kaldırılıyorlar. Oğlan çocuğu o sırada yaşıyormuş ancak hastanede o da vefat etti. Çiğdem de bilinci açık şekilde hastaneye gidiyor. Aile üyelerimiz yanına gittiğinde eşi ve çocuklarını soruyor, kendisine iyi oldukları söyleniyor. İki saat sonra ise 'başınız sağ olsun' deniyor. Çiğdem de hayatını kaybediyor. Sorumlular cezasız kalmasın” dedi.

11 şüpheli gözaltında

Soruşturma geniş çaplı olarak sürdürülüyor. Adli Tıp Kurumu’nun hazırladığı ön raporda anne ve iki çocuğun ölüm nedeninin henüz belirlenemediği, kesin sonucun ayrıntılı inceleme sonrası ortaya çıkacağı ifade edildi.

Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, otel sahibi, ailenin yemek yediği işletmenin sahibinin yanı sıra ilaçlama şirketi çalışanlarının da aralarında bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >
KAYNAK / İHA