Boks şampiyonu Kliçko kardeşler: Ukrayna için savaşmaya hazırız

Vladimir Kliçko ve Vitali Kliçko
Vladimir Kliçko ve Vitali Kliçko

Başkent Kiev’de 2014’ten bu yana belediye başkanlığı görevini yürüten 50 yaşındaki Vitali Kliçko ve kardeşi Vladimir Kliçko Rusya işgaline karşı savaşmaya hazır olduklarını belirtti. Ağır sıklet boks şampiyonu Vitali Kliçko “Başka bir seçeneğim yok. Bunu yapmak zorundayım. Savaşacağım.” dedi.

Rusya dün üç cepheden başlattığı Ukrayna işgalinde son olarak başkent Kiev’in kuzeyinde, nükleer santralin bulunduğu Çernobil bölgesine girmiş ve Belarus sınırından başkente uzanan bu en kısa rota boyunca ilerlemişti.

''Bunu yapmak zorundayım, savaşacağım''

Başkent Kiev’de 2014’ten bu yana belediye başkanlığı görevini yürüten 50 yaşındaki Vitali Kliçko savaşmaya hazır olduğunu söyledi: “Başka bir seçeneğim yok. Bunu yapmak zorundayım. Savaşacağım.”

Kiev’in tehdit altında olduğunu belirten Kliçko, önceliğin polis ve askeri güçlerle birlikte hareket ederek vatandaşlara elektrik, gaz ve su gibi hizmetlerin ulaşması için altyapıyı desteklemek olduğunu ifade etti.

''Siviller Kiev'i savunmaya hazır''

Başkan ayrıca sivillerin asker olarak Kiev’i savunmaya hazır olduğunu ekledi.

Eski ağır sıklet şampiyonu Vladimir Kliçko ay başında ülkesine olan sevgisi nedeniyle savunmaya mecbur olduğunu belirterek, Ukrayna’nın yedek ordusuna katılmıştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >