Bollywood'un yıldızı Aamir Khan'ın en iyi filmleri

Aamir Khan
Aamir Khan

Pk, 3 İdiots gibi efsaneleşmiş filmleri ve daha bilmedikleriniz ile Aamir Khan'ın en iyi filmleri

Hint sinemasını ya da özgün ismi ile anmak gerekirse Bollywood'u nasıl bilirdiniz desek eminiz en popüler cevap Aamir Khan ile biliriz. Aamir Khan ülkemizde olduğu gibi dünya genelinde de adını duyurmayı başarmış nevi şahsına münhasır bir aktör ve film yapımcısıdır. Peki Aamir Khan kimdir? Aamir Khan 1965 yılında Mumbai'de doğmuş ve 8 yaşından itibaren sinema ile içli dışlı olmuş Hintli bir aktördür. 2001 yılında Aamir Khan Productions ismiyle kurduğu yapım şirketi sayesinde kendini fazlaca geliştirmiş ve gün geçtikçe başarı adımlarını tırmanmaya başlamıştır. Sadece filmleri ile değil aynı zamanda sosyal sorumluluk projeleri ile de Hindistan'da tanınmayı başaran ünlü aktör birçok farklı yardım projesi yürütmektedir. Listemizde Aamir Khan'ın en iyi filmlerini sıraladık.
3 İdiots - 2009 
Ülkemizde ve dünyada Aamir Khan'ın bu kadar tanınmasını sağlayan başlıca yapıtlardan birisi 3 idiots olmuştur. Eğitim sistemine getirdiği haklı eleştirinin yanında enerjisi ve dur durak bilmeyen yüksek temposuyla dikkatleri üzerine çekmektedir 3 idiots filmi. 3 İdiots filmini salt komedi olarak izlemeye kalktığınızda büyük bir hata yaptığınızı da anlamış olursunuz. Çünkü filmde detaylı noktalar vardır ve önemli olan filmden ders çıkarabilmektir.
3 İdiots - 2009 Ülkemizde ve dünyada Aamir Khan'ın bu kadar tanınmasını sağlayan başlıca yapıtlardan birisi 3 idiots olmuştur. Eğitim sistemine getirdiği haklı eleştirinin yanında enerjisi ve dur durak bilmeyen yüksek temposuyla dikkatleri üzerine çekmektedir 3 idiots filmi. 3 İdiots filmini salt komedi olarak izlemeye kalktığınızda büyük bir hata yaptığınızı da anlamış olursunuz. Çünkü filmde detaylı noktalar vardır ve önemli olan filmden ders çıkarabilmektir.
Taare Zameen Par (Yerdeki Yıldızlar) - 2007
Film vermek istediği mesajı dolaylı değil net biçimde izleyiciye aktarmaktadır. Ve ebeveynlik kurumunun yaptığı hataları eleştirmektedir. Ishaan, okuma ve yazmada güçlük çeken ve bu yüzden sürekli azar işittiği babası tarafından yatılı okula gönderilmiş bir çocuktur. Yatıla okula gönderilmesi onu iyice içine kapanık hale getirmiştir. Geçici resim öğretmeni olarak gelen öğretmenin Ishaan'ın disleksi hastası olduğunu keşfetmesiyle her şey değişecektir.
Taare Zameen Par (Yerdeki Yıldızlar) - 2007 Film vermek istediği mesajı dolaylı değil net biçimde izleyiciye aktarmaktadır. Ve ebeveynlik kurumunun yaptığı hataları eleştirmektedir. Ishaan, okuma ve yazmada güçlük çeken ve bu yüzden sürekli azar işittiği babası tarafından yatılı okula gönderilmiş bir çocuktur. Yatıla okula gönderilmesi onu iyice içine kapanık hale getirmiştir. Geçici resim öğretmeni olarak gelen öğretmenin Ishaan'ın disleksi hastası olduğunu keşfetmesiyle her şey değişecektir.
PK - 2014
Başka bir gezegenden Hindistan üzerine iniş yapan PK'nin dünya insanını tanımak için indiği yeryüzünde daha ilk dakikadan kendi gezegenindekiler ile iletişim kurmasını sağlayan cihazın çalınması üzerine onu aramaya başlamasını konu almaktadır. Aynı zamanda dinler konusunda da kafası karışacaktır.
PK - 2014 Başka bir gezegenden Hindistan üzerine iniş yapan PK'nin dünya insanını tanımak için indiği yeryüzünde daha ilk dakikadan kendi gezegenindekiler ile iletişim kurmasını sağlayan cihazın çalınması üzerine onu aramaya başlamasını konu almaktadır. Aynı zamanda dinler konusunda da kafası karışacaktır.
Ghajini - 2008
Efsaneleşmiş filmlerden olan Memento filmindeki gibi kısa süreli hafıza kaybı yaşadıktan sonrasında vücudundaki her yerin yazılarla kaplı olduğunu gören Leonard'ın maceraları anlatılmaktaydı. Ghajini filminin çıkış noktası da nerdeyse budur. Yani rip-off terimini kullanmak yanlış olmaz diye düşündük. Aamir Khan'ın başrol olarak oynadığı filmin de hakkını yememek lazım. Muhteşem oyunculuklar ile yüksek tempolu bir film izlemek istiyorsanız Ghajini tam size göre.
Ghajini - 2008 Efsaneleşmiş filmlerden olan Memento filmindeki gibi kısa süreli hafıza kaybı yaşadıktan sonrasında vücudundaki her yerin yazılarla kaplı olduğunu gören Leonard'ın maceraları anlatılmaktaydı. Ghajini filminin çıkış noktası da nerdeyse budur. Yani rip-off terimini kullanmak yanlış olmaz diye düşündük. Aamir Khan'ın başrol olarak oynadığı filmin de hakkını yememek lazım. Muhteşem oyunculuklar ile yüksek tempolu bir film izlemek istiyorsanız Ghajini tam size göre.
Rang De Basanti - 2006
Aamir Khan uzatmalı öğrenci olan Daljeet rolü ile karşımıza çıkmaktadır. Sue adındaki İngiliz bir yönetmenin Hindistan'a ayak basmasıyla merhaba der film izleyicilere. Sue'nin tek bir amacı vardır; o da dedesinin günlüklerinde geçen 1920'lerde yaşamış 5 Hintli Devrimci hikayesini filme aktarmaktır.
Rang De Basanti - 2006 Aamir Khan uzatmalı öğrenci olan Daljeet rolü ile karşımıza çıkmaktadır. Sue adındaki İngiliz bir yönetmenin Hindistan'a ayak basmasıyla merhaba der film izleyicilere. Sue'nin tek bir amacı vardır; o da dedesinin günlüklerinde geçen 1920'lerde yaşamış 5 Hintli Devrimci hikayesini filme aktarmaktır.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >