Borç yapılandırmada ilk taksit 30 Kasım'da ödenecek

Borçların yeniden yapılandırılmasına ilişkin düzenlemenin son başvuru tarihinin 25 Kasım'a uzatılması sonrasında ilk taksit ödemelerine ilişkin usul ve esaslar da belirlendi. Buna göre ilk taksit ödemesinin 30 Kasım'a kadar yapılması gerekiyor.

Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun Genel Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, bazı alacakların yapılandırılmasına ilişkin düzenlemenin son başvuru tarihini 31 Ekim'den 25 Kasım'a uzatıldı ancak düzenleme kapsamında yapılacak ilk taksit ödemelerinde herhangi bir süre uzatımı söz konusu olmayacak. İlk taksit ödemelerinin, kanunda belirlenen süre ve son tarih olan 30 Kasım'a kadar yapılması gerekecek.

Ayrıca ilk iki taksit ödemesini yapmayanlar yapılandırma hakkını kaybedecek.

Diğer taraftan, ilgili kanunun "işletme kayıtlarının düzeltilmesi" başlıklı maddesi kapsamında yapılacak başvurular, kanunda belirlenmiş süreler içinde gerçekleştirilecek.

Kanunun yürürlüğe girdiği 19 Ağustos'tan 31 Ekim'e kadar yapılan vergi/ceza ihbarnamesine ait tebligatlara mahsus olmak üzere, inceleme ve tarhiyat safhasındaki vergi borçlarının yapılandırılmasına ilişkin, "ihbarnamenin tebliğ tarihinden itibaren 30 gün" olarak belirlenen başvuru süresi, bu sürenin bitiminden itibaren bir ay uzatıldı. İlk taksit için belirlenen "ihbarnamenin tebliğini izleyen aydan başlamak üzere" şeklindeki ödemeye de ihbarnamenin tebliğini izleyen ikinci ayın sonuna kadar süre verildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >