Bosch tam bir gün boyunca kullanılabilen akıllı gözlük duyurdu

Bosch akıllı gözlük
Bosch akıllı gözlük

Standart akıllı gözlüklerin şarjı bir gün kesintisiz kullanıma yetmiyor.

Bosch'un geliştirdiği ve Light Drive adını verdiği ürün tam olarak bu noktaya odaklanıyor.

Ligjht Drive aslında navigasyon, satın alma listesi, hava durumu ve mesajlar gibi birçok ayrıntıyı ekrana yansıtabiliyor.

Şimdiye kadar piyasaya çıkan akıllı gözlüklerin en büyük sorunlarından biri batarya. Bu ürünlerin büyük çoğunluğu, insanların tüm gün takması için kesintisiz bir kullanım süresi sunmuyordu. Bosch, Light Drive adını verdiği yeni ürünle bu problemi çözmeye odaklanıyor.

Araba kullanırken mesajlar da bu gözlük sayesinde dikkat dağıtmadan görülebiliyor.
Araba kullanırken mesajlar da bu gözlük sayesinde dikkat dağıtmadan görülebiliyor.

Sensör ve işlemci gibi ayrıntılar barındıran aparat, gözlüklerin sapına yerleştirildiğinde yansıma yaparak ürünleri akıllı hale getiriyor. Bu yansıma çevreden farkedilmediğiiçin herhangi bir rahatsızlık da oluşturmuyor. Neredeyse standart gözlüklerin tasarımına yaklaşan akıllı gözlükler, böylece zaman içinde günlükkullanımiçin daha da iyi hale geldi. Bosch'un epey süredir üzerinde çalıştığı LightDrive isimli teknoloji, şu anda sektördeki en ufak boyutlu ve en hafif modül olma özelliği taşıyor. Yani bu iki kriter sebebiyle bile aslında şu anda tercih edilebilecek en mantıklı çözümlerin başında geliyor.

Bosch Light Drive neler yapabiliyor?

Yayınlanan kısa videoda ürünün detayları görülebiliyor. Burada bisikletle seyahat eden bir kişi görülebiliyor. Gözlükten yol tarifi alan kişi böylece gideceği yere telefondan ya da ek bir navigasyoncihazından bakma gereği duymuyor, ok işaretlerini takip etmesi yeterli. Benzer durum araba kullananlar için de geçerli zaten videonun küçük bir kısmında bundan da bahsediliyor.

Ardından alışveriş listesiyle markete girildiğinde alınan ürünlerin üstü hızlıca çizilebiliyor. Yine yemek ya da tatlıyaparken de benzer durumlar geçerli.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >