Boston Dynamics Spot robotlar bu kez de sağlık personellerine yardımcı oluyor

Boston Dynamics
Boston Dynamics

Boston Dynamics'in Spot robotu, hastanelerde koronavirüs hastalarına uzaktan tedavi etmede yardımcı oluyor.

Şirketin 'robotlarla KOVID-19 tedavisi sürecine yardımcı olma' konusunda önemli çalışmaları var.

Harvard Üniversitesi Brigham ve Women's Hastanesi şu anda KOVID-19'dan şüphelendikleri kişilerde uzak triyaj için robotları kullanıyor

Boston Dynamics, Perşembe yaptığı açıklamayla birlikte Spot robotun koronavirüstedavisine yardımcı olmak amacıyla birkaç hastanede kullanıldığını duyurdu. Şirket şimdi de pandemiesnasında robotları daha efektif kullanabilmek için yeni planlamalar yapıyor. Sağlık çalışanlarına yardımcı olmak adına özel olarak programlanan robotlar aslında bir anlamda yeteneklerini bu alanda da sergiliyor.

Boston Dynamics daha önce de birçok farklı alanda aktif olarak kullanılmıştı.
Boston Dynamics daha önce de birçok farklı alanda aktif olarak kullanılmıştı.

Harvard Üniversitesi Brigham ve Women's Hastanesi, KOVID-19 olduğundan şüphelenilen hastaların uzak triyajı için geçen haftadan beri bir Spot robot kullanıyor. Spot'un kafa bölümüne doktorlar ve diğer sağlık çalışanları, hastalar arasında video konferans için kullanılabilecek iPad de yerleştirilmiş durumda.

Şirket, yeni yaptığı açıklamada Spot'un hastanelerdeki kullanımına ilişkin ayrıntılardan bahsediyor.

  • Spot'un nasıl daha fazlasını yapabileceğine dair geri bildirimleri dinliyoruz. Ancak robotu kullanmanın hemşirelik personelinin potansiyel olarak bulaşıcı hastalıklara maruz kalma süresini en aza indirgemesine yardımcı oluyor.

Önümüzdeki süreçte Boston Dynamics'in bu konuyla alakalı farklı projeleri olacağı da özellikle belirtiliyor.
Önümüzdeki süreçte Boston Dynamics'in bu konuyla alakalı farklı projeleri olacağı da özellikle belirtiliyor.

Teletıp, koronavirüs konusunda sağlık çalışanları ve KOVID-19 enfekte olan kişiler arasındaki teması azaltmaya odaklanıyor. Genel kavram gayet basit; robotlar, diğer iletişim araçlarıyla sağlık çalışanlarınınmaruziyetini azaltarak pandemiyle ön cephede savaşan personelleri korumuş oluyor.

Robotların kullanılmasıyla hastaneler olay yerindeki gerekli sağlık personellerinin sayısını azaltabilir.

Benzer projeler aslında dünya genelinde birçok farklı hastanede tercih ediliyor. Heyecanlandırıcı gelişme ise BostonDynamics'in önümüzdeki süreç için de yeni planlarının olması. Böylece KOVID-19 hastalığıyla mücadele kapsamında robotlar çok daha efektif kullanılabilir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >