Boston Dynamics, yeni robot köpeğini tanıttı

Boston Dynamics SpotMini
Boston Dynamics SpotMini

Hayvana benzeyen robotları ve bu alanda geliştirdiği robotik teknolojilerle ün kazanan Boston Dynamics, SpotMini adını verdiği yeni robot köpeğine ait bir ön tanıtım videosu yayınladı. Firmanın robotikte geldiği son nokta herkesi hayrete düşürdü.

MIT bünyesinde kurulduktan sonra bağımsız bir şirkete dönüşen Boston Dynamics, günümüzde robotik teknolojileri dendiğinde akla gelen ilk isimlerden biri. Tasarladığı hayvana benzeyen robotlarla tanınan firma, bugün SpotMini adlı projesinin yeni versiyonuna ait bir ön tanıtım videosu paylaştı.

İlk versiyonu Haziran 2016'da tanıtılan SpotMini, ön tarafından 3D kamera ve derinlik ölçen sensörler bulunan, pürüzsüz yürüme ve koşma dinamikleriyle dikkat çeken dört ayaklı bir robot. Bugün gün yüzüne çıkarılan versiyonu sarı plastik kaplama sayesinde çok daha sıcak bir görünüm kazanan robot köpek, yarım dakikalık videoda hünerlerini sergiliyor.

2013'te Google tarafından satın aldığı, bu yıl ise Japon Softbank'ın bünyesine kattığı Boston Dynamics, henüz satacak bir ürün ortaya çıkaramadığı için ar-ge faaliyet masraflarını üstlenecek büyük şirketlere muhtaç durumda. Fakat yayımlanan yeni video, meşhur hayvansı robotların yakın zamanda satışı gerçekleştirilebilecek bir ürüne dönüşeceği sinyalini veriyor. Boston Dynamics'in yeni sahibi Softbank, bu kadar başarılı ürünleri olmasa da halihazırda robot satışı yapıyor ve SpotMini gibi çözümleri pazarlayacak gücü elinde bulunduruyor. Robotların internetten daha büyük bir sektöre dönüşeceğini savunan şirket, ilerleyen dönemde gelir kaynağı oluşturmak için Softbank'tan yardım alabilir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >