Boston Dynamics'in köpek robotu Spot, yeni dans videosuyla gündemde

Boston Dynamics Spot
Boston Dynamics Spot

Bağımsız olarak hareket edebilen kafa, kalça ve ayaklarla gündeme gelmeye devam eden Boston Dynamics robotu Spot, yeni yayınlanan dans videosunda yeni yeteneklerini sergiliyor.

Boston Dynamics'in geliştirdiği robotlar yapay zekâ ve makine öğrenimi sayesinde yeni yetenekler kazanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz dönemlerde robot arkadaşının rahatça geçebilmesi için kapıyı tutan Spot, bu kez de yeni bir dansvideosuyla gündeme geliyor.

SpotMini, hareket kabiliyetini ispatlıyor!

Şirket tarafından paylaşılan bu video, aslında temelde robot köpeğin ayak ve kalça hareketlerinin görülmesini sağlıyor. Birbirinden bağımsız olarak hareket ettirilen vücut bileşenleri aslında SpotMini'nin bu zamana kadar kaydettiği aşamayı ortaya çıkarıyor. Söz konusu 'hareket kabiliyeti' olduğunda Boston Dynamics'in bu robotu büyük iş başarıyor.

Geçtiğimiz dönemlerde ortaya çıkan haberler, bu şirket tarafından üretilen robotların satışa çıkmayacağı yönündeydi. Fakat SpotMini'nin önümüzdeki sene ticari alanda satışa çıkması söz konusu.

Boston Dynamics'in robot çalışmaları elbette Spot ya da SpotMini ile sınırlı değil. İki yıl önce ayakta durmakta zorlanan insansı robot Atlas da son dönemlerde büyük başarılara imza atıyor. Ek olarak Handle, Sand Flea, WildCat ve Cheetah da benzer şekilde gelişmeye devam ediyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >