Böyle teknolojiye can kurban: Yapay zekadan nokta atışı hastalık tahmini

Yapay Zeka
Yapay Zeka

Gerçekleştirilen analiz ve yapılan testlere göre yapay zeka kalp hastalıklarını çok büyük bir oranda doğru tahmin ediyor. Yani bu teknoloji sayesinde hastalıkların önceden teşhisi mümkün.

Yapay zeka teknolojileri, bilhassa son yıllarda farklı onlarca sektör tarafından kullanılmaya başlandı. Bunlardan en önemlisi ise elbette sağlık alanında gerçekleştirilen çalışmalar. Gerçekleştirilen çalışmalar, yapay zekanın kalp hastalıkları riskini büyük oranda doğru tahmin ettiği ortaya çıktı.

Yapay zekanın gelişmesiyle birlikte önümüzdeki yıllarda bu teknoloji sayesinde hastalıkların çok daha önceden teşhisi mümkün olacak.
Yapay zekanın gelişmesiyle birlikte önümüzdeki yıllarda bu teknoloji sayesinde hastalıkların çok daha önceden teşhisi mümkün olacak.

Nottingham Üniversitesi'ndeki bilim adamları, AmericanHeart Association ile işbirliği yaparak sekiz farklı kriteri göz önünde bulunduran ve buna göre analiz yaparak kalp hastalıkları riskini %72.8 oranında doğru bilen bir makine geliştirdi.

Bilim adamları, öncelikle dört farklı yapay zeka algoritması oluşturdu ve Birleşik Krallık'taki 378.256 hastanın verilerini analiz etmeye başladı. Sonuçlar, az önce belirttiğimiz üzere ortalamaya bakıldığında %72.8 seviyesinde görünüyor. Elbette bu rakamın daha da yükselmesi ve doğruluk oranının artması için çalışmalar devam ediyor.

Yani işin özü; gelecek yıllarda yapay zeka teknolojileri, baştakalp rahatsızlıkları olmak üzere birçok farklı hastalığın teşhisinde kullanılacak. Hastalıkların erken teşhis edilmesi, tedavi süreci için büyük önem taşıyor. Dolayısıyla yapay zeka bu alanda çok önemli bir görev üstlenmiş oluyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >