Brad Pitt “Savaş Makinesi” ile geliyor

Savaş Makinesi
Savaş Makinesi

Kuzey Amerika, Güney Amerika ve Avrupa'nın bir kısmında (Danimarka, İrlanda, Hollanda, Norveç, İsveç, Finlandiya, Birleşik Krallık, Fransa, İsviçre, Avusturya, Belçika, Lüksemburg, Almanya ve Türkiye) izleyicilere İnternet üzerinden hizmet veren Netflix, son zamanlarda kendi ürünü film ve dizilerle adından söz ettirmeye devam ediyor.

Netflix adeta çoştu, ardı ardına yapımlarla kullanıcılarının karşısına çıkıyor. Ücretli platform geçtiğimiz günlerde son olarak ünlü oyuncu Will Smith'in de oynayacağı Bright adlı yapımın duyurusunu yapmıştı. Netflix kullanıcılarını mutlu eden bu duyurunun sıcaklığı henüz bitmeden, yeni bir duyuru yaptı ve adeta bombayı patlattı diyebiliriz. Netflix, aralarında Brad Pitt, Tilda Swinton, Sir Ben Kingsley, Anthony Michael Hall gibi isimlerin başrolünde olduğu Savaş Makinesi'ni duyurdu.
Savaş Makinesi kitap uyarlaması bir film olacak
Netflix yapımı orijinal film olarak yayına girecek olan yapım, merhum gazeteci Michael Hastings 'in “The Operators: The Wild & Terrifying Inside Story of America's War in Afghanistan” adlı kitabından uyarlandı. Savaş Makinesi'nde Brad Pitt'e eşlik edecek ünlü isimler arasında Tilda Swinton, Sir Ben Kingsley, Anthony Michael Hall, Topher Grace, Will Poulter, Lakeith Stanfield, Emory Cohen, John Magaro, RJ Cyler, Alan Ruck, Scoot McNairy ve Meg Tilly gibi oyuncular yer alıyor.
Savaş Makinesi adlı filmin konusu
Günümüzün savaşlarla dolu dünyasında, yazar ve yönetmen David Michôd üst düzey bir Amerikan askerinin inişli çıkışlı hayat hikayesini kâh tüm gerçekliğiyle, kâh acımasız bir parodi tadında ekranlara taşırken, gerçeğin ve parodinin nerede başlayıp nerede bittiğini de tartışmaya açıyor. Filmde gözünü karartıp kendini çılgın bir savaşın ortasına atan, doğuştan lider karakterli, kendine sonsuz güveni olan bir asker; Michôd'nun absürt bakış açısıyla anlatılıyor. Hikâyenin merkezinde, Brad Pitt'in hayat verdiği gelmiş geçmiş en uç savaş karakterlerinden biri yer alıyor: başarılı ve karizmatik orgeneral Stanley McChrystal. Afganistan'daki NATO güçlerine adeta bir rock star gibi giriş yapan orgeneralin tüm karizması bir gazetecinin sınır tanımayan makalesiyle yıkılacaktır.
Bonus: Michael Hastings kimdir?
İlk kitabı I Lost My Love in Baghdad: A Modern War Story'de Irak savaşını ve terör saldırısında nişanlısının ölümünü anlatan Hastings, Newsweek ve GQ dergileri için de çeşitli makaleler kaleme alıyordu. Başarılı yazarın 2010'da Rolling Stone dergisine yazdığı The Runaway General adlı makalesi, Afganistan'daki operasyonu yöneten generallerden Stanley McChrystal'ın diğer ordu mensuplarıyla Obama yönetiminin savaş politikalarını sert bir dille eleştirdiklerini ve dalga geçtiklerini ortaya koymuştu. Makalenin geniş bir yankı bulmasının ardından McChrystal, görevinden ayrılmıştı. 2010 yılında Rolling Stone dergisinde yayımladığı makaleyle George Polk ödülüne layık görülen Michael Hastings, 18 Haziran 2013 Los Angeles'ta meydana gelen trafik kazasında yaşamını yitirdi.
Bonus: Michael Hastings kimdir? İlk kitabı I Lost My Love in Baghdad: A Modern War Story'de Irak savaşını ve terör saldırısında nişanlısının ölümünü anlatan Hastings, Newsweek ve GQ dergileri için de çeşitli makaleler kaleme alıyordu. Başarılı yazarın 2010'da Rolling Stone dergisine yazdığı The Runaway General adlı makalesi, Afganistan'daki operasyonu yöneten generallerden Stanley McChrystal'ın diğer ordu mensuplarıyla Obama yönetiminin savaş politikalarını sert bir dille eleştirdiklerini ve dalga geçtiklerini ortaya koymuştu. Makalenin geniş bir yankı bulmasının ardından McChrystal, görevinden ayrılmıştı. 2010 yılında Rolling Stone dergisinde yayımladığı makaleyle George Polk ödülüne layık görülen Michael Hastings, 18 Haziran 2013 Los Angeles'ta meydana gelen trafik kazasında yaşamını yitirdi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >