Brexit sonrası AB'ye büyük para akışı gerçekleşecek

Süreç ağır işlese de Brexit'e kesin gözüyle bakılıyor.

Brexit süreci ağır işlese de İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Uzmanlara göre ise bu süreçte AB'ye ciddi miktarda para akışı sağlanacak. Avrupa Merkez Bankası Denetim Kurulu Başkanı yaşanması beklenen para akışını "Sürecin sonunda, 1,3 trilyon avro AB'ye taşınacak" sözleriyle açıkladı.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Denetim Kurulu Başkanı Andrea Enria, bankaların Brexit için tüm hazırlıkları yaptıklarını belirterek, merkezi İngiltere'de bulunan bankaların AB'den ayrılma sonrasında 1,3 trilyon avro tutarında varlığı Avro Bölgesi'ne taşıyacaklarını söyledi.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Denetim Kurulu Başkanı Andrea Enria
Avrupa Merkez Bankası (ECB) Denetim Kurulu Başkanı Andrea Enria

Finlandiya Devlet Televizyonu YLE’ye açıklamalarda bulunan Enria, Avrupa Birliği’nde bankaların, Brexit’e yönelik regülatörler tarafından kendilerinden talep edilen tüm hazırlıkları yaptıklarını belirtti.

Sürecin sonunda İngiltere 1,3 trilyon avro kaybedecek.
Sürecin sonunda İngiltere 1,3 trilyon avro kaybedecek.

Avrupa bankacılık sektörünün (114 banka) gözetiminden sorumlu olan Enria, "Yapılabilecek en iyi hazırlığı yaptık. Bankalar, onlardan ne istediysek yaptılar. Bir acil durum planı da mevcut." diye konuştu.

  • Enria, sürecin (Brexit) sonunda, 1,3 trilyon avro tutarında varlığın Londra’dan Avro Bölgesine taşınacağını dile getirirken, bu süreçte 24 bankanın da Londra'dan ayrılacağını kaydetti.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >