Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro'dan koronavirüs ölümlerine 'N'olmuş yani' cevabı

Brezilya'da koronavirüs ölümleri hızla artıyor
Brezilya'da koronavirüs ölümleri hızla artıyor

Koronavirüse karşı Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro vatandaşlarının hayatını hiçe saymaya devam ediyor. Önlemlere tepki gösteren Bolsonaro ülkede can kaybının beş bini aşmasına "N'olmuş yani" şeklinde cevapladı.

Çin'in Wuhan kentinde başlayan koronavirüs salgını tüm dünyada etkisini gösteriyor. Güney Amerika kıtasında salgından en fazla etkilenen ülke olan Brezilya'da koronavirüsle mücadele etmek aynı zamanda ülkenin Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'yla mücadele etmeyi gerektiriyor. İlk günden beri salgına karşı alınan önlemlere itiraz eden Bolsonaro insanların hayatını hiçe saymaya devam ediyor. Ülkede salı akşamı can kaybı sayısı rekor artışla beş bini geçti. Ülkede günlük ölüm sayısı 500 bandını aştı.

Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro gazetecilerin beş bin ölümü hatırlatmasına, "N'olmuş yani. Üzgünüm ama benden ne yapmamı istiyorsunuz" dedi.

Başbakanın bu sözleri ülkede büyük tepki topladı. Bolsonaro'nun oğlu Carlos ise Twitter'da babasının sözlerinin liberaller tarafından çarpıtıldığını söyledi.Brezilya lideri daha önce koronavirüse karşı alınan önlemleri "histeri" olarak tanımlamıştı.

Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro
Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro

Bolsonaro Covid-19'u "hafif bir grip"e benzetmişti. Brezilya Devlet Başkanı geçen hafta ülkedeki önlemlere karşı düzenlenen protestolara katılmıştı. Bu protestoda Bolsonaro'nun sık sık öksürdüğü gözlemlenmişi.

Ülkede ilk koronavirüs vakası 26 Şubat tarihinde görüldü. Ülkede toplam vaka sayısı 80 bine yaklaştı. Toplam ölü sayısı da 5 bin 513 oldu.

Bolsonaro'nun sözlerinin ardından Estado de Minas gazetesi bu manşetle yayımlandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >